Johnnie Walker: Νέο περιορισμένης έκδοσης blend

0

Ένα νέο περιορισμένης έκδοσης blend, αυτό του Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen, ανακοίνωσε ο οίκος Johnnie Walker. Πρόκειται για το δεύτερο Βlended Whisky της σειράς Ghost & Rare, που προέρχεται από τα σπάνια αποθέματα του Johnnie Walker Blue Label και συγκεκριμένα από ουίσκι αποστακτηρίων «φαντασμάτων», τα οποία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εδώ και πολλά χρόνια.

Το Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις 17 Δεκεμβρίου 2018 σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 310 ευρώ (700 ml με 43,8% αλκοόλ κατ’ όγκο).

 Σύμφωνα με την εταιρεία, κάθε ουίσκι που συμπεριλαμβάνεται στη σειρά των Ghost and Rare είναι αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά προσεγμένης επιλογής από σπάνια malt και grain whiskies, τα οποία απαντώνται σε κάθε σταγόνα του Johnnie Walker Blue Label.

Στην καρδιά αυτού του limited edition αποστάγματος βρίσκεται το single malt Port Ellen, από το αποστακτήριο «φάντασμα» του Islay, το όποιο σταμάτησε να λειτουργεί το 1983 – γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο ακριβοθώρητα και περιζήτητα single malts σε όλο τον κόσμο.

«Αποτελεί μια φευγαλέα συναρπαστική ματιά σε μια άλλη εποχή για να εξερευνήσουμε τον μοναδικό και απαράμιλλο χαρακτήρα whiskies, τα οποία προέρχονται από αποστακτήρια που έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Συχνά αναφερόμαστε σε αυτά ως αποστακτήρια «φαντάσματα» που προσδίδουν ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά σε κάθε σταγόνα του νέου αυτού blend του Johnnie Walker Blue Label», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Master Blender του Johnnie Walker, Jim Beverage για το Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen.

 

Share.

Comments are closed.