Mε τον Πρόεδρο της «Ελληνικός Χρυσός» συναντήθηκε ο Αρης Φωκάς

0

Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, αυτή της «Ελληνικός Χρυσός» βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν χθες στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης  Άρης Φωκάς με τον Πρόεδρο της «Ελληνικός Χρυσός» κ. Τζορτζ Μπερνς. «Είναι απίστευτα υποκριτικό ο κ. Τσίπρας να επισκέπτεται μεγάλες παραγωγικές μονάδες της χώρας, την ίδια στιγμή που η επένδυση της  «Ελληνικός Χρυσός» κρέμεται από μια κλωστή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φωκάς.

Στη συνάντηση εκφράστηκαν από την πλευρά της «Ελληνικός Χρυσός» φόβοι και ανησυχίες για την μη λήψη αδειών λειτουργίας των εργοστασίων στις Σκουριές και για την καθυστέρηση λήψης αδειών και στα άλλα δυο εργοστάσια, στην Ολυμπιάδα και στο Στρατώνι, πράγμα το οποίο οδηγεί στο πάγωμα των 1.000 προσλήψεων που ήταν προγραμματισμένες από την Ελληνικός Χρυσός, καθώς και την αβεβαιότητα για το μέλλον 2.400 και πλέον εργαζομένων. Ενώ θα περιμέναμε η Κυβέρνηση να ανοίξει διάλογο για τις εκκρεμείς αδειοδοτήσεις, προβαίνει σε μια παράλογη συμπεριφορά οδηγώντας έτσι την επένδυση στη διαιτησία.

Ο κ. Φωκάς δήλωσε τα εξής: «Η Κυβέρνηση οφείλει να βάλει στην άκρη τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες και ιδεοληψίες και να δώσει το πράσινο φως σε μια επένδυση ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία.»

Ο ίδιος τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως η όποια επένδυση θα πρέπει να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον. «Τη στιγμή που η κυβέρνηση θα έπρεπε να κυνηγάει επενδύσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, οι υπουργοί της κ. Σταθάκης και κ. Πιτσιόρλας βάζουν τρικλοποδιά σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα των τελευταίων ετών.»

Από τη πλευρά του, ο κ. Λεβέντης υποσχέθηκε να μεταφέρει στον πρωθυπουργό τις ανησυχίες αυτές και να ασκηθεί κάθε κοινοβουλευτική πίεση για να αλλάξει η στάση της κυβέρνησης.

Share.

Comments are closed.