Κύριοι, ότι αξίζει ο ΠΑΟΚ στο εξής θα το παίρνει.

0

Ο ΠΑΟΚ είναι κυπελλούχος Ελλάδας για 5η φορά στην ιστορία του. Δικαίως. Σε έναν τελικό που σημαδεύτηκε από τα πρωτοφανή σε έκταση επεισόδια, κατέκτησε αυτό που άξιζε να πάρει καθ όλη την πορεία του θεσμού. Όπως αποδείχθηκε στον ημιτελικό έτσι και στον τελικό, η ομάδα του Ιβιτς απέδειξε ότι είναι αγωνιστικά είναι ένα σκαλί πάνω από την αντίπαλο της.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Στα μάτια των περισσότερων  ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα η πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, έχει προσανατολισμό και σιγά – σιγά αποκτά ταυτότητα και χαρακτήρα. Το έδειξε στον τελικό, όταν κατέβηκε για το τρόπαιο, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το θέαμα. Χτίζει χαρακτήρα τίτλων και αυτό αρέσει στον κόσμο του και δεν αρέσει στους απέναντι.

Όμως αμέσως μετά το τέλος του τελικού, ζήσαμε μια πρωτοφανή επίθεση κατά του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ, για το δεύτερο τέρμα του Ενρίκε. Στην κρίσιμη στιγμή όταν εξελίσσετε η φάση κανείς δε μπορεί να το καταλάβει. Το ριπλέι, δείχνει τον παίκτη του ΠΑΟΚ σε θέση οφσάιντ. Ο επόπτης έπρεπε να αποφασίσει σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Έκανε λάθος ναι. Αλλά γιατί δεν στέκεται κανείς στην  φάση που προηγείται όταν ο Κρέσπο ανατρέπεται εντός περιοχής και ο διαιτητής Κομίνης δεν υποδεικνύει το πέναλτι;

Μιλάει η ΑΕΚ για σφαγή η οποία κέρδισε κύπελλο με γκολ οφσάιντ του Λυμπερόπουλου πρό ετών; ή να ξεχάσουμε το γκολ του Κωστίκου, που ακυρώθηκε στον τελικό του 1983 και πάλι στην Αθήνα;

Μιλάει ο Παναθηναϊκός για αδικία ( προκαλεί γέλιο η ανακοίνωση του); Ο Παναθηναϊκός; Που για δεκαετίες ολόκληρες ασέλγησε πάνω στο ποδόσφαιρο;. Να ξαναθυμίσω τους διαιτητές που “έσφαζαν” ομάδες για να ευνοηθούν οι πράσινοι; Όλα έχουν και ένα όριο. Ε, όχι να μιλάνε και οι ευνοημένοι του συστήματος για αδικία. Κύριοι ότι αξίζει ο ΠΑΟΚ στο εξής θα το παίρνει. Ο ΠΑΟΚ της φάπας, πέθανε. Ο ΠΑΟΚ που έβλεπε να του παίρνουν αυτό που άξιζε επίσης πέθανε.

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Σε 18 τελικούς ο “Δικέφαλος” κατέκτησε 5 κύπελλα. Φτωχός ο απολογισμός της επιτυχίας. Φυσικό επακόλουθο για πολλούς, αν αναλογιστούμε ότι από τους 18 τελικούς οι 16 έγιναν στο λεκανοπέδιο. Τι να λέμε τώρα. Τα προφανή;  Εδώ και δεκαετίες έχουμε βιώσει τα πάντα ως σύλλογος. Ειδικά σε επίπεδο αδικίας, ο ΠΑΟΚ βίωσε πράγματα που κανείς άλλος δεν έχει βιώσει.

ΣΣ1

Σε αυτή την ζωή, όλα  έχουν ένα κόστος. Πάντα το πίστευα αυτό. Ο Ιβάν Σαββίδης πρέπει να το έμαθε καλύτερα από όλους. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ πέρασε ένα δύσκολο «φροντιστήριο», πέντε χρόνων , όμως κατάλαβε  πως θα πρέπει να «ματώσει», κυρίως οικονομικά, για να πετύχει το στόχο του. Είναι εμφανές ότι το πρόβλημα τους είναι ο Σαββίδης, που δυναμώνει τον ΠΑΟΚ.

ΣΣ2

Αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει την ίδια πολιτική απέναντι στον ΠΑΟΚ  θα τους χλευάζουν σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Δεν χει ξαναγίνει αυτό, να βγάζει ανακοίνωση μια ομάδα που δεν παίζει σε ένα παιχνίδι για αδικία μιας άλλης ομάδας. Και στην τελική αγαπητοί μου. Αφού ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ενώσεις όλους αυτούς που μέχρι χθες ήταν στα χαρακώματα, τότε ΝΑΙ, είναι σε πολύ καλό δρόμο.

ΣΣ3

Η ωραιότερη στιγμή είναι όταν ο τροχός γυρίζει και εσύ απλά κάθεσαι και το απολαμβάνεις. Ναί ρε ΠΑΟΚ.

ΣΣ4

Έχουν τα μούτρα και εξισώσουν την ληστεία 30 χρόνων όχι μόνο τίτλων αλλά και εκατομμυρίων ευρώ του Τσάμπιονς Λιγκ με ένα οφσάιντ. Λίγη ντροπή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Share.

Comments are closed.