Όσα θα επρεπε να γνωρίζει ο κόσμος

0

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν την ύστατη ώρα έκανε την ολική ανατροπή και κρατά στα χέρια του την τύχη του πρωταθληματος . Η μεγάλη και παλικαρίσια νίκη με 3-2 επί του Ολυμπιακού στου Ρέντη, έχρισε αυτόματα σούπερ φαβορί τον “Δικεφαλο” που με νίκη το βράδυ της Πέμπτης κατακτά το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Πώς φτάσανε όμως έως εδώ; Ας προχωρήσουμε σε καταγραφή των λέξεων λοιπόν. Για αυτούς που γνωρίζουν τα πράγματα από την άλλη πλευρά του νομίσματος.

Ελάχιστοι μπορεί να τα γνωρίζουν ακόμη και στην  οικογένεια του ΠΑΟΚ. Αν και η δουλειά μέχρι σήμερα  είναι μισή και ολοκληρώνεται τη Πέμπτη, σε μια βραδιά που ο κόσμος θα πρέπει να έχει ενεργή συμμετοχή. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου  μετά τον ημιτελικό με Ολυμπιακό, όταν ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αγωνιστικά νωθρός και παραδόθηκε στις ορέξεις του αντιπάλου του. Για να δει σήμερα ο κόσμος μια ομάδα μεταμορφωμένη τόσο σε ψυχολογία όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο που διεκδικεί πλέον με περισσότερες πιθανότητες το πρωτάθλημα Ελλάδας, άλλαξαν πολλά. Το βασικότερο από όλα που θέλω να σημειώσω σήμερα  είναι οι καταλυτικές αποφάσεις εκείνης της νύχτας. Το μεγαλύτερο ρόλο έπαιξαν οι θέσεις του Θανάση Κατσαρη.

Ήδη δικαιώνεται για τις αποφάσεις που ο ίδιος κυρίως κατέδειξε  εκείνο το βράδυ, και ευχόμαστε όλοι την Πέμπτη το βράδυ, αν και ήδη θεωρείται απόλυτα δικαιωμένος, θα έρθει και η τεράστια επιτυχία των αποφάσεων του. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέψουμε την συνδρομή του Αντώνη Τσαλόπουλου δίπλα σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις για το τμήμα. Η παρουσία του στον προεδρικό θώκο του ΤΑΠ  στάθηκε καίρια και ουσιαστική και πάνω από όλα σοβαρή.

Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό. Κατ αρχάς υπάρχει ακόμη ένας τελικός μπροστά μας, οπότε τίποτε δεν τελείωσε. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Είναι μια  ομάδα που αν  βρει την ισορροπία της μέσα σε ένα παιχνίδι δεν μπορείς να τη κερδίσεις εύκολα.

Όμως ο ΠΑΟΚ την δεδομένη χρονική στιγμή, υπερτερεί σε ψυχολογία. Εχει δύο νίκες στα τελευταία τρία ματς, έσπασε την έδρα, και ξέρει πώς αν παραμείνει πιστός και προσηλωμένος στο πλάνο του, δύσκολα θα χάσει το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.  Σαφώς ο ΠΑΟΚ είναι ο πρωταθλητής. Έχει και την καρδιά και την μαγκιά και την θέληση να το κάνει.

Και κάτι ακόμη. Βασικό πλεονέκτημα που ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν βλέπει, δεν μπορεί να καταλάβει την σπουδαιότητα της, είναι η ενεργοποίηση του Γκόμεζ στο πάγκο της ομάδας. Ο αθλητής που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις επιτυχίες του τμήματος, μιλά και στην ψυχή τω παικτών αλλά και στην λογική του αγώνα, στην καθαρά αθλητική λογική.

Και θα κλείσω με τον κόσμο. Πρέπει να βοηθήσει όπως μόνο αυτός ξέρει και να μη πέσει στην παγίδα του Τσούπκοβιτς που θα προκαλεί συνεχώς. Στήριξη στην ομάδα έως το τέλος και όλα θα πάνε καλά.

Προσωπικά πιστεύω πως  ο ΠΑΟΚ  έκανε πολύ καλή δουλειά στον τρίτο τελικό. Σταμάτησε κάποιους παίκτες-κλειδιά του Ολυμπιακού και στο τέλος πανηγύρισε δικαίως. Πλέον υπάρχει ενα ματς στην έδρα  του και μπορεί να κάνει κάτι μεγάλο. Δεν είχε τελειώσει τίποτε ακόμη. Προσοχή και προσήλωση στον στόχο.

ΣΣ1

Επιχείρηση προσγείωση στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς από όλους. Όχι μόνο απο την τεχνική ηγεσία αλλά και από Κώστα Παισιάδη, Αχιλλέα Τζήκα. Κανείς από τους “ασπρόμαυρους” δεν ξέφυγε στους πανηγυρισμούς, καθώς και οι παίκτες ξέρουν καλά πως έχουν δουλειά να ολοκληρώσουν στο paok sports arenna.

 

Share.

Comments are closed.