Το ποδόσφαιρο, είναι θρησκεία! -επίσημα πλέον

0

Στη Βραζιλία συνηθίζoυν να λένε ότι το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία. Αλλά τις τελευταίες ημέρες, αυτό είναι πλέον επίσημο! Στο Σάο Πάολο, η μπύρα Foca έχει δημιουργήσει πράγματι τη «θρησκεία του ποδοσφαίρου». Η ανακήρυξη έγινε επισήμως από το κράτος της Βραζιλίας με μια απλή συμβολαιογραφική πράξη.

Το πλεονέκτημα για τους νεοφώτιστους οπαδούς; Χάρη στη νομοθεσία της Βραζιλίας για το σεβασμό των θρησκευτικών δογμάτων και ελευθεριών, ο καθένας μπορεί τώρα να εγκαταλείψει την εργασία του προκειμένου να παρακολουθήσει τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σαν να πηγαίνει στην εκκλησία ή να προσεύχεται στο τζαμί!

Ματαιότητα; Αίρεση; Αυτά τα λένε όσοι δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο. Διότι, όπως μας παρουσιάζει το αντίστοιχο διαφημιστικό της μπύρας Foca, «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να παρακολουθήσετε τον αγώνα της ομάδας σας, ενώ είστε στη δουλειά!»

Για να ανακηρυχθεί αυτή η νέα «θρησκεία», η διαδικασία ήταν απλή: χρειαζόταν απλά η ηλεκτρονική εγγραφή στο www.futebolreligiao.com.br και η επιλογή των αγώνων που επιθυμεί κάποιος να παρακολουθήσει. Κατόπιν το site με e-mail αποστέλλει  στον προϊστάμενό σας μια ενημέρωση για τα νέα θρησκευτικά δικαιώματά σας καθώς και πιστοποιητικό νομιμότητας για κάθε χρήση και υποστήριξη. Με αυτό τον τρόπο κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν για εγκατάλειψη εργασίας ή για παράβαση καθήκοντος!

Ήδη στο διαδίκτυο, τα συγχαρητήρια πληθαίνουν για το label της Foca με αφορμή το «όμορφο αυτό πραξικοπηματικό μάρκετινγκ!». Η δε εταιρεία ήδη διακηρύσσει ότι έκανε αυτή τη μπύρα «αγίασμα του ποδοσφαίρου.» Η ιστοσελίδα έχει έως και 10.000 επισκέπτες ημερησίως. Αλλά δεν είναι υπερβολικό να δημιουργηθεί μια θρησκεία μόνο για το μήνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου; «Σχεδιάζουμε να αφήσουμε αυτή την καμπάνια να λειτουργεί και μετά το Μουντιάλ» λένε οι υπεύθυνοι.

Τώρα πλέον το ποδόσφαιρο είναι μια επίσημη θρησκεία στη Βραζιλία. Γι’ αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτό το γεγονός.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.