Για πρώτη φορά μετά το 1945 στα βιβλιοπωλεία της Γερμανίας «Ο Αγών μου» του Χίτλερ

0

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Γ’ Ράιχ, το 1945, το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου» θα κυκλοφορήσει σε ειδική, σχολιασμένη έκδοση, τον Ιανουάριο του 2016, στη Γερμανία.
Τα δικαιώματα επί του βιβλίου, λόγω της παρέλευσης δεκάδων ετών από τη συγγραφή, περνούν από τον Ιανουάριο σε δημόσια δικαιοδοσία, δίνοντας πρακτικά το δικαίωμα σε όποιον επιθυμεί να εκδώσει το σχετικό έργο του ναζιστή δικτάτορα της Γερμανίας, ο οποίος σφράγισε αρνητικά την παγκόσμια ιστορία στον 20ό αιώνα.
Ο Αντρέας Βίρσλινγκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ιστορίας του Μονάχου, εκτίμησε ότι η έκδοση θα γίνει μεταξύ της 8ης και της 11ης Ιανουαρίου.
Η έκδοση, πλην του αρχικού κειμένου, θα έχει 3.500 σχόλια και υποσημειώσεις, θα περιλαμβάνει δύο τόμους με συνολικό αριθμό σελίδων τις 1.948 και θα πωλείται προς 59 ευρώ.
«Θα ήταν ανεύθυνο να αφήσουμε το βιβλίο να κυκλοφορεί από χέρι σε χέρι χωρίς σχολιασμό», τόνισε ο κ. Βίρσλινγκ.
Ο τίτλος της έκδοσης θα είναι «Χίτλερ, Ο Αγών μου, Κριτική Έκδοση». Από το 1945 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015, τα δικαιώματα του βιβλίου ανήκουν στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, το οποίο μέχρι σήμερα αντιτίθετο στην επανέκδοση του εθνικοσοσιαλιστικού, αντισημιτικού λιβέλου.

/www.naftemporiki.gr/

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.