Αλέξανδρος Θ Κοχλιαρίδης : «Βάζουμε πλάτη για το καλό της Αμφίπολης»

0

του Γιώργου Ροδάκογλου
O πρώτος Πολιτιστικός σύλλογος στην Αμφίπολη αποτελεί γεγονός μετά από 35 ολόκληρα χρόνια. Η προβολή της περιοχής λόγω του Μακεδονικού Τάφου στον Τύμβο Καστά δημιουργεί νέα δεδομένα.

«Βάζουμε πλάτη στην περιοχή μας για την αναδείξουμε ακόμη περισσότερο. Ο πολιτιστικός θησαυρός που έχουμε είναι ανεκμετάλλευτος».
Ο Αλέξανδρος Θ Κοχλιαρίδης Προέδρος του Δημοτικού διαμερίσματος Αμφίπολης και στενός συνεργάτης της Κατερίνα Περιστέρη οραματίζεται την εξέλιξη, βλέποντας τις προοπτικές ανάπτυξης.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σ όλα αυτά που θα μας έρθουν».
Αποφασισμένος να συμβάλλει ουσιαστικά στον τόπο του προτρέπει τους κατοίκους να δραστηριοποιηθούν.
«Η ίδρυση του πρώτου Πολιτιστικού Συλλόγου στην Αμφίπολη είναι ένα καλό βήμα. Η συλλογική προσπάθεια αποκτά δύναμη».
Ο Πολιτιστικός σύλλογος φέρει το όνομα «Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφίπολης» και το καταστατικό του είδη εγκρίθηκε από τα ελληνικά δικαστήρια.
Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης είναι ο προσωρινός Πρόεδρος του συλλόγου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής αιρετού συμβουλίου, ωστόσο έχει βάλει ήδη τις πρώτες βάσεις.
«θα επικεντρωθούμε στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και στα τοπικά έθιμα και τις παραδόσεις του χωριού. Ωστόσο στο μέλλον αναμένεται να δημιουργήσουμε τμήμα περιήγησης επισκεπτών στο βουνό και τμήματα ποδηλασίας και ιππασίας».
Ο κύριος Θεοδωρίδης θωρεί ότι η ευρύτερη περιοχή είναι αδικημένη από την πολιτεία.
«Ζητάμε από την πολιτεία να δείξει κατανόηση στα προβλήματα. Δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης, ξενοδοχεία και χώροι προσέγγισης στα αρχαία. Δεν έχει υπάρξει χρηματοδότηση. Αυτά μας καίνε και μας απασχολούν έντονα».
Σχολιάζοντας τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί αμφισβήτησης του Μακεδονικού Τάφου δηλώνει:
«Δεν μας αγγίζουν τα όσα λένε οι άλλοι αρχαιολόγοι. Tο Υπουργείο Πολιτισμού είναι αυτό που πρέπει να πάρει θέση. Εμείς πιστεύουμε ότι οι ανασκαφές πρέπει να συνεχιστούν. Για μας η Κατερίνα Περιστέρη είναι ένας άνθρωπος που συνδέει το όνομα της πολύ στενά με την περιοχή μας και τις οφείλουμε πολλά».
Ο Πρόεδρος του νεοσύστατου συλλόγου απευθύνει ένα κάλεσμα σε όσους αγαπούν την Αμφίπολη.
«Καλούμε φίλους από ολόκληρη την Ελλάδα που θέλουν να γραφτούν ως φίλοι του συλλόγου να το κάνουν. Είμαστε ευπρόσδεκτοι και ανοιχτοί στον κόσμο. Σήμερα έχουμε περίπου 200 εγγεγραμμένα μέλη από την Αμφίπολη και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε. Στην πρώτη μας εκδήλωση που έγινε πριν από ένα μήνα είχαν συγκεντρωθεί εξακόσια περίπου άτομα. Η ανάπτυξη της περιοχής δεν αφορά μόνο το χωριό μας αλλά και όλα τα χωριά της περιοχής. Εμείς θα συνεργαστούμε με όλους της συλλόγους και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα. Για μας που γεννηθήκαμε εδώ η Αμφίπολη σημαίνει τα πάντα. Όσο περισσότερο μας αγκαλιάσει ο κόσμος σ αυτή την προσπάθεια που ξεκινάμε τόσο καλύτερα».
Η συζήτηση με τον Αλέξανδρο Θ Κοχλιαρίδη και τον Θοδώρο Θεοδωρίδη έγινε τυχαία σε μια συνάντηση στο καφεναδάκι της Αμφίπολης. Οι κάτοικοι είναι τόσο απλοί και φιλόξενοι που χαιρετούν κάθε επισκέπτη. Η καλημέρα για αυτούς είναι ο καθρέφτης της καθημερινότητας τους.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.