Ούρσουλα Άντρες: Το θρυλικό μπικίνι του πρώτου «Bond girl» βγαίνει στο σφυρί και μπορεί να πιάσει ασύλληπτο ποσό

0

Θυμάστε τη σκηνή aπό το «Δρ Νο», που η Ούρσουλα Άντρες έβγαινε από τη θάλασσα της Καραϊβικής ως «Bond girl», μαγνητίζοντας το βλέμμα του Σον Κόνερι -και των θεατών-, με κατάλευκο μπικίνι, μια ζώνη με καταδυτικό μαχαίρι και κρατώντας στα χέρια ένα όστρακο;
Αυτό το θρυλικό μπικίνι, που φορούσε η διάσημη Ελβετή ηθοποιός ενσαρκώνοντας τη Χάνεϊ Ράιντερ, το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στην πρώτη κινηματογραφική του περιπέτεια το 1962, βγαίνει τον επόμενο μήνα στο σφυρί μέσω Διαδικτύου, λόγω των κανόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Και σύμφωνα με τον Οίκο Δημοπρασιών Profiles in History του Λος Άντζελες, δεν αποκλείεται να πιάσει από 300.000 έως 500.000 δολάρια!
«Πρόκειται για το διασημότερο μαγιό στην ιστορία, ενώ αυτή είναι ίσως η πλέον αξιομνημόνευτη σκηνή από όλες τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ. Η Ούρσουλα Αντρες έκανε το μπικίνι αποδεκτό στις παραλίες του κόσμου, σε μία εποχή κατά την οποία διατηρούσε ακόμη στοιχεία μεταπολεμικού συντηρητισμού, ενώ αυτή δημιούργησε το φαινόμενο των κοριτσιών του Μποντ», λέει ο Μπράιαν Τσέινς, που έχει αναλάβει τον πλειστηριασμό του ιστορικού μπικίνι, που κολακεύει κάθε σωματότυπο.
Η ίδια η Ούρσουλα Αντρες -η γυναίκα που καταβρόχθιζε τα αρσενικά, όπως την έχουν χαρακτηρίσει- αποφάσισε το 2001 να πουλήσει σε πλειστηριασμό στο Λονδίνο το μπικίνι, το οποίο είχε στην κατοχή της από το 1962. Άλλα αντικείμενα από ταινίες Τζέιμς Μποντ που θα βγουν «στο σφυρί» στο Λος Αντζελες είναι οι πιτζάμες με μονόγραμμα «J.B.», που φόρεσε ο Ρότζερ Μουρ στην ταινία «Ζήσε και άφησε τους άλλους να πεθάνουν» (εκτιμώμενη τιμή αγοράς 10.000 με 15.000 δολάρια), το σακάκι που φόρεσε ο «κακός» της ταινίας «Τα διαμάντια είναι παντοτινά», Ερνστ Μπλόφελντ (20.000 με 30.000 δολάρια) και η επενδεδυμένη με στρας και κρύσταλλα κάπα της Τζέιν Σέιμουρ πάλι στο «Ζήσε και άφησε τους άλλους να πεθάνουν» (60.000 με 80.000 δολάρια). Η σπανιότητα αντικειμένων και κοστουμιών από τις ταινίες Τζέιμς Μποντ και η επιμονή των συλλεκτών να τα αποκτήσουν έχουν αυξήσει τις τιμές σε ασυνήθιστα επίπεδα.

Share.

Comments are closed.