ΚΑΙΡΟΣ: Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία

0

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Σαρωνικό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται επίσης αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα νότια. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα νότια. Ανεμοι: Στα βόρεια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 32 και κατά τόπους στη Θεσσαλία 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά 3 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Share.

Comments are closed.