Ο Τζαμάλ Κασόγκι το πρόσωπο της χρονιάς του 2018 σύμφωνα με το ΤΙΜΕ

0

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, ο δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, αναδείχθηκε το Το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2018 του περιοδικού Time. Το βραβείο του Time πήρε η συλλογικότητα δημοσιογράφων «The Guardians», το διασημότερο μέλος της οποίας είναι ο Τζαμάλ Κασόγκι, ήταν αυτοί που επηρέασαν περισσότερο την ειδησεογραφία και τον κόσμο τη φετινή χρονιά.
«Αυτή τη χρονιά αναγνωρίζουμε την αξία τεσσάρων δημοσιογράφων και ενός οργανισμού ειδήσεων που έχουν πληρώσει μεγάλο τίμημα για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους: οι Τζαμάλ Κασόγκι, Μαρία Ρέσσα, Γουά Λόουν και Κιάου Σο Ο και η εφημερίδαThe Capital Gazette of Annapolis» δηλώνει ο αρχισυντάκτης του TIME Έντουαρντ Φέλσενθαλ.

Ο Κασόγκι, που δολοφονήθηκε αφού πρώτα βασανίστηκε, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, ήταν σφοδρός επικριτής του πρίγκιπα της Σ. Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η Μαρία Ρέσσα είναι συντάκτης μιας ειδησεογραφικής ιστοσελίδας των Φιλιππίνων που είναι γνωστή για την κριτική που ασκεί κατά της βίας της κυβέρνησης. Οι Γουά Λόουν και Κιάου Σο Ο είναι δημοσιογράφοι του Reuters οι οποίοι συνελήφθησαν στη Μιανμάρ εξαιτίας της έρευνας που έκαναν για τη σφαγή των Ροχίνγκια. Η Capital Gazette έγινε στόχος ενός σκοπευτή που σκότωσε τέσσερις δημοσιογράφους και έναν βοηθό πωλήσεων όταν άνοιξε πυρ στα γραφεία της εφημερίδας.

Με τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα θα τιμήσει το περιοδικό καθέναν από τους διακριθέντες. «Κατέστη σαφές ότι η χειραγώγηση και η κατάχρηση της αλήθειας είναι το κοινό νήμα σε τόσες πολλές από τις μεγάλες ιστορίες της φετινής χρονιάς» ανέφερε ο Φέλσενθαλ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατετάγη δεύτερος στις επιλογές του περιοδικό και τρίτος ο ειδικός σύμβουλος του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ.
Οι τελευταίοι νικητές του TIME:
2015 Άνγκελα Μέρκελ
2014 Μαχητές κατά του ιού Έμπολα
2013 Πάπας Φραγκίσκος
2012 Μπαράκ Ομπάμα
2011 «Ο ανώνυμος διαδηλωτής» (για τα κινήματα διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο)
2010 Μαρκ Ζούκεμπεργκ
2009 Μπεν Μπερνάνκι
2008 Μπαράκ Ομπάμα
2007 Βλαντιμίρ Πούτιν

www.insider.gr

Share.

Comments are closed.