Ο ποδοσφαιριστής που θέλει να κάνει «πράσινο» τον πλανήτη

0

Η ιταλική οικολογική εταιρεία χημικών GFBiochemicals είναι το δημιούργημα ενός Γάλλου: του μέσου της Crystal Palace, Mathieu Flamini, ο οποίος τώρα ετοιμάζεται να χτίσει στις ΗΠΑ ένα οικολογικό διυλιστήριο που θα κατασκευάζει πλαστικά και διαλύτες χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2008 από τον Flamini και τον Ιταλο συνεταίρο του, Pasquale Granata, ένωσε δυνάμεις με την εταιρεία βιοτεχνολογίας American Process, με στόχο να μετατρέψουν ένα παλιό εργοστάσιο σε αυτό το βιολογικό διυλιστήριο.

Το εργοστάσιο της GFBiochemicals στην Καζέρτα της Ιταλίας, περίπου 45 χλμ έξω από τη Νάπολη, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λεβουλινικού οξέος, μιας σχετικά άγνωστης χημικής ουσίας που προέρχεται από τα φυτά και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή φιλικών προς το περιβάλλων καυσίμων, πλαστικών και συντηρητικών συστατικών για τρόφιμα. Η εταιρεία εκτιμά ότι αυτή η αγορά ενδέχεται να φτάσει να αξίζει γύρω στα 10 δισ. δολάρια.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής μας, να συνεργαστούμε με μεγάλους παίκτες της αγοράς στον κλάδο της βιο-οικονομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Flamini.

Το υπάρχον εργοστάσιο της American Process στη Τζόρτζια των ΗΠΑ χρησιμοποιεί βιομάζα για την παρασκευή κυτταρινικών σακχάρων, τα οποία η GFBiochemicals θέλει να χρησιμοποιήσει για να παράξει λεβουλινικό οξύ για μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, όπως διαλύτες και πλαστικοποιητές που κάνουν πιο ευέλικτα τα πιο εύθραυστα αντικείμενα.

Οι δυο εταιρείες δεν αποκάλυψαν το ύψος της επένδυσης. Το εργοστάσιο πάντως θα μπορεί να δημιουργεί από 50.000 – 200.000 τόνους υλικών κάθε χρόνο. Κι αυτό θα είναι ένα τεράστιο βήμα, από το σημερινό επίπεδο των 10.000 τόνων που παράγει η GFBiochemicals στο εργοστάσιό της στην Ιταλία.

http://www.newmoney.gr

Share.

Comments are closed.