Σεξ και φιλία γίνεται;

0

Θυμόμαστε την ταινία με τον Ashton Kutcher και τη Natalie Portman, “No strings attached” (Μόνο το σεξ δεν φτάνει), στην οποία οι δυο τους – φίλοι για χρόνια- βρίσκονται να κάνουν σεξ με τις εξελίξεις να τους οδηγούν έπειτα από διαπληκτισμούς και έντονους καυγάδες στο να κάνουν σχέση.

Αυτή είναι η μία κατάληξη του σεξ μεταξύ φίλων. Η άλλη είναι δύο άτομα να παραμείνουν φίλοι χωρίς περισσότερες δεσμεύσεις. Υπάρχει και μία τρίτη, η οποία θέλει τη σχέση να χαλά και τα άτομα να καταλήγουν σε καυγάδες και τελικά να χωρίζονται για πάντα.

Οι απόψεις για το ζήτημα των φιλικών σχέσεων και το κατά πόσο αυτές μπορούν να υπάρξουν έπειτα από μια ερωτική συνεύρεση διίστανται.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι φιλικές σχέσεις καταστρέφονται αν υπάρξει σεξ μεταξύ των φίλων, ενώ άλλοι πως το καλύτερο σεξ γίνεται μεταξύ φίλων. Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν θα αναλύσουμε αν και κατά πόσο είναι καλό ή κακό να κάνεις σεξ με τον ή την κολλητή σου. Ούτε θα εστιάσουμε στο πώς να κάνεις το crush σου να σε ερωτευτεί ή τον φίλο που θες χρόνια να σε θέλει επίσης.

Θα μιλήσουμε περισσότερο για το πώς θα μπορέσει να υπάρξει η φιλική σχέση μετά τη συνεύρεση που μπορεί να συνέβη μία φορά ή και λίγες παραπάνω.

Και ενώ το σεξ με ένα φιλικό πρόσωπο δεν ταιριάζει σε όλους, μπορεί να γίνει μια αρκετά ευχάριστη εμπειρία για εκείνους που θα το τολμήσουν.

Οπότε αν θέλεις να κάνεις σεξ με έναν φίλο ή μία φίλη, χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις, δες παρακάτω τους 5 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις.

Γίνε ξεκάθαρη εξ αρχής, κυρίως στον εαυτό σου

Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις. Σκέψου πολύ καλά γιατί επιθυμείς να κάνεις σεξ με τον φίλο ή τους φίλους σου. Γίνε πολύ συγκεκριμένη στις σκέψεις σου και ξεκαθάρισε αν το θέλεις, επειδή θεωρείς ότι στο σεξ δεν υπάρχει συναίσθημα ή επειδή έχεις καιρό να το κάνεις. Μήπως κάποιος φίλος εξέφρασε την επιθυμία να κοιμηθεί μαζί σου και το σκέφτεσαι; Ο καθένας και η καθεμία έχει διαφορετικούς λόγους για να προχωρήσει σε αυτό το βήμα. Αν είναι ξεκάθαρο μέσα σου το γιατί και η κατάληξη αυτής της πράξης, τότε θα μπορέσεις να είσαι εντάξει απέναντι στον εαυτό σου και στο άλλο άτομο.

Ζήτα από τον κολλητό να κάνετε σεξ, ως φίλοι

Αυτό μπορεί να γίνει ευθέως ή με πλάγιο τρόπο. Μπορείς να μιλήσεις ειλικρινά στο άτομο που έχεις σκεφτεί, να ξεκαθαρίσεις το γιατί έχεις αυτή την επιθυμία και το πώς θα μπορούσε αυτή να εξελιχθεί – χωρίς άλλες προεκτάσεις. Μπορείς επίσης να στείλεις ένα μήνυμα και με ευγενικό τρόπο να ζητάς αυτό που θες.  Υπάρχει και ο λιγότερο άμεσος τρόπος, ο οποίος θέλει τα πράγματα να εξελίσσονται πιο αυθόρμητα. Ένα βλέμμα, μια λέξη, ένα άγγιγμα μπορεί να γίνουν η σπίθα για να ξεκινήσει κάτι μεταξύ σας. Σε κάθε περίπτωση, όποιον τρόπο και να επιλέξεις να θυμάσαι ότι όλα πρέπει να γίνονται με σεβασμό, ευγένεια και ηρεμία.

Φτιάξε ένα πλάνο

Ζήτησες από τον κολλητό να κάνετε σεξ και δέχθηκε. Αν ακολουθήσατε τον αυθόρμητο τρόπο, τότε πήγαινε στο βήμα 4, αν όχι σχεδίασε το πού και το πώς θα γίνει η συνάντησή σας. Θα βρεθείτε σπίτι σου; Θα βγείτε έξω πριν; Θα πιείτε κάτι; Και μετά;

Φυσικά, το πλάνο σας θα πρέπει να περιέχει και μία συζήτηση περί ορίων, σωματικής υγιεινής, προστασίας, προσδοκιών και επιθυμιών. Αν θέλετε να είστε πιο χαλαροί ή να βάλετε αυστηρά όρια, ξεκαθαρίστε το από την αρχή. Όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας μην διστάσετε να τις εκφράσετε ο ένας στον άλλο και να δείξετε τον δέοντα σεβασμό.

Θέσε όρια

Σε έναν ιδανικό κόσμο το σεξ μεταξύ φίλων είναι εύκολο, δεν γίνεται μεγάλο θέμα και δεν αναπτύσσονται άλλα συναισθήματα μεταξύ των εμπλεκομένων.

Στον δικό μας κόσμο, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Ο μεγαλύτερος φόβος στο σεξ μεταξύ φίλων είναι το αν θα καταστραφεί η φιλία, επειδή ένας από τους δύο ερωτεύτηκε τον άλλο. Και μπορεί να βγει αληθινός.

Βάλε όρια στον εαυτό σου και στο άλλο πρόσωπο. Τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της πράξης. Για παράδειγμα, μην φιλιέστε στο στόμα ή μην κάνετε αγκαλιές μετά. Κοιμηθείτε σε διαφορετικά κρεβάτια ή χωριστείτε αμέσως μετά την πράξη. Απόφυγε κάθε κίνηση που μπορεί να θυμίζει ρομαντικό ραντεβού ή να σε κάνει να σκεφτείς διαφορετικά για το άτομο που έχεις απέναντί σου.

Παραμείνετε φίλοι

Και φτάσαμε στο πιο σημαντικό σημείο, το οποίο είναι διαφορετικό για κάθε άτομο. Αν πιστεύεις ότι η φιλία σου θα χαλάσει αν κάνεις σεξ με έναν φίλο, τότε μην το κάνεις. Αν όχι, τότε συζήτησε με τον φίλο ή τη φίλη. Ξεκαθαρίστε την κατάσταση εξ αρχής και θέστε τα όριά σας. Μετά την πράξη, μπορείτε είτε να το ξανασυζητήσετε είτε να το αφήσετε να περάσει κι αν θέλετε και οι δύο να ξαναγίνει.

Να θυμάσαι ότι είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν συναισθήματα που δεν περίμενες και τα οποία είσαι ελεύθερη να νιώσεις. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και από την άλλη πλευρά. Άφησε λίγο χρόνο να περάσει και μίλα αν θέλεις με το άλλο άτομο. Μείνε, όμως, ήρεμη, να είσαι ευγενική και μην ξεχνάς πως στόχος σου είναι να μην χαλάσει η φιλία σου με αυτόν τον άνθρωπο.

Share.

Comments are closed.