Στον ΟΑΣΘ ο Σπύρος Πέγκας

0

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», Σπύρος Πέγκας συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Α.Σ.Θ., Κώστα Ταγγίρη, στα γραφεία του Οργανισμού, στην οδό Αλ. Παπαναστασίου, στη Θεσσαλονίκη.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ο.Α.Σ.Θ., τα οποία έχουν άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στις μετακινήσεις των πολιτών στη Θεσσαλονίκη. Όπως επισημάνθηκε, μείζον πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη οδηγών, καθώς από τη μια, εδώ και 12 χρόνια, δεν έχουν γίνει προσλήψεις προσωπικού και από την άλλη, υπάρχουν εργαζόμενοι που μετακινούνται σε άλλον τομέα μέσω της κινητικότητας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μη αναπληρώσιμα κενά -κάτι που, μπορεί να μην επισημάνθηκε στη συνάντηση, αλλά- προέκυψε με την ένταξη του Οργανισμού στο Δημόσιο Τομέα.
Στη συνέχεια, τέθηκε το θέμα των 49 μεταχειρισμένων λεωφορείων που αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία. Για τον κ. Πέγκα η αγορά ήταν άστοχη, τα λεωφορεία ξεπερασμένης τεχνολογίας και επιβαρύνουν παρά διευκολύνουν τη μετακίνηση.
Αμέσως μετά, ο Σπύρος Πέγκας αναφέρθηκε στη μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρία με τα αστικά λεωφορεία. Ο στόλος του Ο.Α.Σ.Θ. διαθέτει τρία ειδικά οχήματα που εξυπηρετούν ΑμεΑ κατόπιν ραντεβού. Ειδική ράμπα για τα ΑμεΑ διαθέτουν και τα υπόλοιπα λεωφορεία, ωστόσο σε κάποια από αυτά είναι αδύνατη η λειτουργία της, με αποτέλεσμα η μετακίνηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε αυτήν την περίπτωση, να γίνεται με ιδιαίτερες δυσκολίες.

Share.

Comments are closed.