Αγγλία: Συμφωνία «μαμούθ» της Football League με το Sky Sports

0

Η αγγλική Football League (EFL) ενέκρινε μια συμφωνία ρεκόρ με το Sky Sports για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των πρωταθλημάτων της αξίας 935 εκατομμυρίων λιρών (1,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων) μέσα την επόμενη πενταετία, επιτυγχάνοντας μία αύξηση 50% σε σχέση με την τρέχουσα συμφωνία της, όπως ανέφερε την Παρασκευή (5/5).
Οι σύλλογοι της EFL ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της συμφωνίας, η οποία θα οδηγήσει στη μετάδοση περισσότερων από 1.000 αγώνων απ’ τις σεζόν 2024/25 έως 2028/29.
Η EFL, η οποία διοργανώνει τα επαγγελματικά πρωταθλήματα κάτω απ’ την Premier League, υπογράμμισε επίσης ότι η συμφωνία θα αποτελείται από εγγυημένες πληρωμές 895 εκατομμυρίων λιρών και 40 εκατομμυρίων λιρών σε οφέλη μάρκετινγκ.
«Αυτή είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στο ποδόσφαιρο, όσον αφορά τον αριθμό των αγώνων που θα μεταδοθούν», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Sky Sports, Τζόναθαν Λιχτ, συμπληρώνοντας πως: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την EFL και τα 72 κλαμπ μέλη της για να προσφέρουμε στους φιλάθλους την πιο διασκεδαστική εμπειρία θέασης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share.

Comments are closed.