Η πολιτευτής Αχβερντιαν Αστγικ Αστρούλα με την παράταξη ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ

0

Η πολιτευτής της Β’ Θεσσαλονίκης με την παράταξη ΒΟΡΕΙΑ LEGA Αχβερντιαν Αστγικ (Αστρούλα) με δηλώσεις της προτείνει την δημιουργία μιας σειράς μεγάλων εκδηλώσεων για τις γενοκτονίες των Ελλήνων της Ανατολίας ( Ποντίους , Μικρασιάτες και Θρακιώτες) και Αρμενίων. Μάλιστα σημειώνει πώς πρέπει να γίνει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να μάθει ολος ο κόσμος τις γενοκτονίες που διέπραξαν οι Τούρκοι. Αναλυτικά η δήλωση της εχει ως εξής:
«Πιστεύω, πως η ιστορία πρέπει να μαθαίνεται από όλους και να κληρονομείται στις νέες γενιές. Έτσι τους μήνες Απρίλιο κ Μάιο κάθε χρόνο, τιμούμε τις γενοκτονίες των Ελλήνων της Ανατολίας ( Ποντίους , Μικρασιάτες και Θρακιώτες) και Αρμενίων. Με βάσει τα παραπάνω, θέλω να καταθέσω μια πρόταση . Η Θεσσαλονίκη μας, είναι μια πόλη , όπου δέχτηκε μεγάλο τμήμα των προσφύγων μας και τους έκανε να ζουν αρμονικά όλοι μαζί .

Έτσι λοιπόν προτείνω να διοργανώνονται κάθε έτος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, για τις γενοκτονίες των Ελλήνων της Ανατολίας , Αρμενίων κ Ασσυρίων . Για όλο το χρονικό διάστημα που θα γίνονται οι εκδηλώσεις , όλος ο κόσμος θα ρίξει τα φώτα του στην πόλη μας. Θα έρθουν φημισμένα πανεπιστήμια , σύλλογοι , σωματεία κ προσωπικότητες , ώστε μαζί με τους δικούς μας , να επιτύχουμε τα εξής :

Να μάθει όλος ο κόσμος την ιστορία των γενοκτονιών από τους Τούρκους .
Να τιμήσουμε τα εκατομμύρια των ψυχών που χάθηκαν σε αυτές τις γενοκτονίες .
Να διδάξουμε στους νέους την ιστορία κ τον πολιτισμό μας.
Τέλος , σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως θα έρθουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο , θα μείνουν στην πόλη μας, θα γνωρίσουν τα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες μας και όταν γυρίσουν πίσω στις χώρες τους θα μας διαφημίσουν με τον καλύτερο τρόπο . Θα γίνουν οι “πρεσβευτές” μας και οι καλύτεροι φίλοι μας για πάντα!

Share.

Comments are closed.