«Δέκα καθημερινές δυσκολίες που προέβλεψαν το διαζύγιό μου»

0

«Είμαι χωρισμένη – όχι με ήρεμο τρόπο. Ωστόσο, ήταν τόσο δύσκολο να αφήσω αυτή τη σχέση, ενώ έβλεπα τα σημάδια», γράφει μία γυναίκα που κρατά την ανωνυμία της στο yourtango.com και συνεχίζει περιγράφοντας την εμπειρία του διαζυγίου, αλλά και όλα εκείνες τις μικρές ενδείξεις τις οποίες αγνοούσε, αλλά έδειχναν ότι η σχέση της βάδιζε προς το τέλος.  «Θυμάμαι να ρωτώ μία φίλη που είχε περάσει την ίδια διαδικασία για το πώς ήξερε ότι η σχέση είχε τελειώσει. Πώς ήξερε ότι πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Μου είπε πως ένιωθε ότι το ήξερε βαθιά μέσα της και ότι κανείς δεν της υπέδειξε τα ακριβή σημάδια», συνέχισε πριν αποκαλύψει τα όσα οδήγησαν σιγά σιγά στον χωρισμό.

«Παρά το ότι έχουμε πολλούς τρόπους να εθελοτυφλούμε, υπήρχαν δυσκολίες και σημάδια που μου έλεγαν ότι ο γάμος μου είχε τελειώσει πολύ πριν το παραδεχτούμε οι δυο μας.

Τα παρακάτω 10 ήταν τα πιο βασικά – τα έβλεπα, αλλά τα αγνοούσα.

1. Απομακρυνθήκαμε σεξουαλικά

Καμπανάκι – Ο γάμος έχει τελειώσει. Αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια.

2. Ο κοινός χρόνος ήταν ελάχιστος

Και αυτό δεν μας ένοιαζε. Βγαίναμε ο καθένας μόνος με φίλες και φίλους. Δεν το πείραζε και τελικά ούτε και εμένα. Ήταν πια κάτι συνηθισμένο.

3. Τα πάντα γίνονταν χωριστά

Σκέψεις, σχέδια, προγραμματισμοί. Όλα έμοιαζαν ξεχωριστά. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά έμοιαζε σαν να είμαστε δύο άνθρωποι που απλώς μοιράζονταν ένα σπίτι. Ήμασταν περισσότερο συγκάτοικοι και όχι ζευγάρι.

4. Το κάθε τι τον ενοχλούσε

Ποτέ δεν έκανα τίποτα όπως του άρεσε. Είχε νεύρα πριν καν ξεκινήσω κάτι. Δεν είχε σημασία πια το ότι άργησα να σιδερώσω τα ρούχα – αυτό ήταν η αφορμή, αν κατανοείτε τι θέλω να πω.

5. Ένιωθα απόλυτα μόνη

Όταν η σχέση και ο γάμος σου εξελίσσονται θετικά, τότε νιώθεις πως είσαι ομάδα με τον άλλο. Όταν αυτό δεν συμβαίνει τότε είσαι σε σχέση και νιώθεις μόνη. Αυτό είναι το χειρότερο συναίσθημα.

6. Το μυαλό μου ήταν αλλού

Ναι το σώμα μου ήταν στο σπίτι, αλλά η σκέψη μου ταξίδευε. Σκεφτόμουν ένα σωρό άλλα πράγματα και όχι τη σχέση μου. Το “daydreaming” είχε γίνει η πιο ευχάριστη ασχολία μου.

7. Ικέτευα για οικειότητα

Όταν αυτό συνέβαινε ήμουν «η υπερβολική» η «στριμμένη», «αυτή που δεν ευχαριστιέται με τίποτα». Δεν ήξερα πώς να τον προσεγγίσω ούτε πώς να ζητήσω αυτό που ήθελα χωρίς να θυμώσει ή να στεναχωρηθούμε.

8. Οι καβγάδες ήταν διαρκείς και μόνιμοι

Καβγαδίζαμε για τα ίδια και τα ίδια ξανά και ξανά. Το τέλος ήταν κοντά, αλλά οι περισσότεροι καβγάδες μας δεν έμοιαζαν να έχουν όριο.

9. Έβλεπε μόνο τα μειονεκτήματά μου

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε. Ωστόσο, σε μία σχέση αν τα μειονεκτήματα του άλλου είναι διαχειρίσιμα, προσαρμόζεσαι. Εκείνος το μόνο που έβλεπε σε εμένα ήταν οι αστοχίες και τα λάθη μου. Δεν ήμουν ποτέ καλή για εκείνον.

10. Σοβαρές αποφάσεις και διλήμματα δεν «έπεφταν» στο τραπέζι

Κάθε μου δυσκολία την περνούσα μόνη μου. Αποφάσεις ζωής δεν της συζητούσα μαζί του. Πιστεύω και εκείνος έκανε το ίδιο. Όταν τα μέλη ενός ζευγαριού δεν αποζητούν τη θαλπωρή και τη στήριξη του συντρόφου τους, τότε το όλο ζήτημα “σχέση ή γάμος” έχει τελειώσει».

Share.

Comments are closed.