10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την Γιάκουζα

0

Ο κόσμος είναι γεμάτος από οργανωμένες εγκληματικές εκδηλώσεις. Υπάρχει μαφία στην Σικελία, η Μάλα Ντελ Μπρέντα, η Στίντα και η Καμόρα. Παρόλο που όλες αυτές οι οργανώσεις κέρδισαν μεγάλη φήμη για τις εγκληματικές τους πράξεις, καμία δεν μπορεί να συγκριθεί με την Γιακούζα της Ιαπωνίας. Η Γιακούζα διαφέρει πολύ στον τρόπο λειτουργίας της και τις κοινωνικές της ευθύνες. Δρα πολύ διαφορετικά από τις υπόλοιπες εγκληματικές οργανώσεις και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σύγχρονες εγκληματικές οργανώσεις στον κόσμο. Έχουν στην κατοχή τους κτίρια, γραφεία και μερικά κουτσομπολίστικα περιοδικά στην Ιαπωνία.

1. Η Γιακούζα μπαίνει στην πολιτική

Το 2012, τα πολιτικά πράγματα της Ιαπωνίας απασχόλησαν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Αυτό συνέβη μετά την παραίτηση του τότε πρωθυπουργό Keishu Tanaka από την θέση του, καθώς ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι μυστικές του διασυνδέσεις με την Γιακούζα. Ακόμα και το ίδιο το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα έχει αποδεδειγμένους δεσμούς με την εγκληματική οργάνωση. Κατά την διάρκεια των εκλογών, ο οργανισμός λειτουργεί με 2 οντότητες: στις εκστρατείες και τους σωματοφύλακες. Επίσης, μπορούν να εγγυηθούν έναν συγκεκριμένο αριθμό ψήφων για τον αγαπημένο τους υποψήφιο. Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει 4 πρωθυπουργοί που ήταν συνδεδεμένοι με την Γιακούζα.

2. Τελετή μύησης

Δεν είναι εύκολο να γίνει κάποιος μέλος της Γιακούζα. Υπάρχουν πολλά στάδια από τα οποία πρέπει να περάσει και ένα από αυτά είναι η τελετή μύησης. Τα νεότερα μέλη παίρνουν έναν βοηθητικό ρόλο δίπλα σε ένα έμπειρο μέλος. Η δομή της Γιακούζα είναι πολύ καλά οργανωμένη και πολύπλοκη. Στην τελετή μύησης, το νέος μέλος θα κάτσει απέναντι από τον “πατέρα” του. Τα ποτά τους ετοιμάζονται από άλλα μέλη. Το ποτήρι του νέου μέλους έχει λίγο ποτό, ενώ του έμπειρου είναι γεμάτο. Αυτό αντιπροσωπεύει την διαφορά στο στάτους τους.

3. Εξετάσεις

Το ξέρετε, ότι η συμμορία Yamaguchi-gumi έφτιαξε ένα 12σελιδο διαγώνισμα για τα μέλη της; Αυτό έγινε, όταν η Ιαπωνική κυβέρνηση εφάρμοσε πιο σκληρούς νόμους κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Η εξέταση γίνεται για να είναι τα μέλη περισσότερο ενημερωμένα για τους νόμους της χώρας και μπορούν να γλιτώνουν από πολλά προβλήματα.

4. Μήνυση στην Γιακούζα

Άμα κάνετε μήνυση στην Γιακούζα θα σας μηνύσει και αυτή. Αυτό ακριβώς συνέβη στην ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου. Η ιδιοκτήτρια μήνυσε τον Kenichi Shinoda, ηγέτη της συμμορίας Yamaguchi-gumi, καθώς τον θεωρούσε υπεύθυνο για τα μέλη που απαιτούσαν χρήματα για προστασία. Αυτά τα μέλη την απείλησαν, ότι θα της κάψουν το μαγαζί, αλλά εκείνη τους αγνόησε. Τελικά, τους μήνυσε για 2.8 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η υπόθεση απορρίφθηκε. Η Γιακούζα συνήθως βρίσκει τρόπους για να κερδίζει τις υποθέσεις και μάλιστα να κάνει τους δικαστές να πιστεύουν, ότι δεν έχει κάνει κάτι κακό.

5. Τατουάζ

Τα τατουάζ των μελών της Γιακούζα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελούν παράδοση από την γέννηση της οργάνωσης. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις σύγχρονες διαδικασίες εδώ το μελάνι εγχύνεται κάτω από δέρμα του μέλους. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται Ιρεζούμι. Τα τατουάζ αντιπροσωπεύουν την γενναιότητα των αντρών, εφόσον άντεξαν όλον αυτόν τον πόνο. Τα μέλη δεν επιτρέπεται να δείξουν τα τατουάζ τους σε ανθρώπους που δεν είναι μέλη της Γιακούζα. Όποιος παραβιάσει αυτόν τον κανόνα τιμωρείται βάναυσα.

6. Γιουμπιτσούμε

Όπως κάθε άλλη οργάνωση, η Γιακούζα έχει την δική της τιμωρία για τα μέλη της. Ονομάζεται Γιουμπιτσούμε και είναι αρκετά άγρια. Περιέχει το κόψιμο του δακτύλου για την αποκατάσταση του λάθους. Ξεκινάει από το πάνω μέρος του δακτύλου και όσο πιο μεγάλη είναι η παράβαση, τόσο μεγαλύτερος είναι ο ακρωτηριασμός. Γι’ αυτό τα περισσότερα μέρη της Γιακούζα δεν έχουν ένα ή δυο δάχτυλα.

7. Περιοδικό Γιακούζα

Το περιοδικό περιέχει άρθρα και συμβουλές για ένα καλό ψάρεμα. Στο συγκεκριμένο τεύχος, το εντιτόριαλ ήταν αφιερωμένο στην ίδια την οργάνωση και τις δύσκολες εποχές που ζουν. Λέγεται ότι το περιοδικό κυκλοφόρησε για να ενισχύσει το ηθικό των μελών, καθώς εκείνη την εποχή η οργάνωση είχε αρχίσει να παρακμάζει.

8. Βοηθάνε σε περιπτώσεις ανάγκης

Το 2011, η Ιαπωνία χτυπήθηκε από ένα τεράστιο τσουνάμι. Χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν και άλλοι τόσοι έμειναν χωρίς σπίτι και φαγητό. Η Γιακούζα ήταν από τους πρώτους που πήγε να βοηθήσει στο χτίσιμο σπιτιών και την εκκένωση κέντρων. Σύμφωνα με το Listverse, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Γιακούζα προσέφερε την βοήθειά της. Το 1995, κατά την διάρκεια του σεισμού Κόμπε, η Γιακούζα ήταν η πρώτη που διέθεσε σκάφη και ελικόπτερα για την παροχή βοήθειας. Επίσης, μετέφεραν προμήθειες σε όσους τα είχαν ανάγκη.

9. Καταστολή της Γιακούζα

Όποιος έχει ακολουθήσει την Γιακούζα ξέρει, ότι το Yamaguchi-gumi είναι το μεγαλύτερο ποσοστό της ομάδας. Η Αμερικανική κυβέρνηση έχει πολλές φορές στο στόχαστρο τις συμμορίες της Γιακούζα, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές. Για παράδειγμα, οι Αμερικανοί πολίτες, μετά την καταστολή, δεν επιτρέπεται να συναλλάσσονται με τον ηγέτη Kenichi Shinoda. Μετά την σύλληψη του τελευταίου, η ιαπωνική κυβέρνηση προσπάθησε να περιορίσει τους δεσμούς μεταξύ ορισμένων νόμιμων εταιρειών και της Γιακούζα.

10. Σοκάγια

Η μέθοδος σοκάγια είναι στην ουσία μια μορφή δωροδοκίας που εφαρμόζεται από την Γιακούζα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση τα ποσά είναι τεράστια. Αγοράζουν μετοχές από μια εταιρεία για να αποκτήσουν έναν τόπο για την συνάντηση των μετόχων. Μετά, θα προσπαθήσουν να βρουν όσο γίνεται περισσότερα σκοτεινά μυστικά για τους ιθύνοντες της εταιρίας και τους εκβιάζουν, ότι αν δεν τους δώσουν αυτό που θέλουν, θα αποκαλύψουν όσα ξέρουν. Να ξέρετε, ότι οι Ιάπωνες είναι ο λαός που φοβάται περισσότερο από κάθε άλλον τον δημόσιο εξευτελισμό. Φυσικά, όλο αυτό γίνεται με πολύ μεγάλη ευγένεια, χωρίς την χρήση όπλων.

Share.

Comments are closed.