Τι πρέπει να κάνεις αφού έγραψες το βιβλίο σου

0

Τελείωσες το βιβλίο σου και ήρθε η ώρα να το αφήσεις να ταξιδέψει. Πριν το κάνεις, πρέπει να σκεφτείς μερικά μικρά αλλά σημαντικά θέματα. Ας τα δούμε μαζί. Θα υπογράψεις το βιβλίο σου με το όνομά σου ή με κάποιο ψευδώνυμο; Γνωρίζω πολλούς συγγραφείς που διατηρούν μια ολόκληρη βιβλιογραφία με ψευδώνυμο, διαχωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τα θέματα που τους χαρακτηρίζουν. Μη φοβηθείς να το κάνεις. Θα δεις ότι πολλές φορές η ανωνυμία, σου δίνει μια ελευθερία που σαν συγγραφέας έχεις ανάγκη. Μη το στερείς αυτό από την συγγραφική σου ταυτότητα.
Πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο σου, σε οποιαδήποτε μορφή και πλατφόρμα ή έκδοση, εμπιστεύσου κάποιον να το διαβάσει. Βρες τον πρώτο σου αναγνώστη. Συνηθίζω να εμπιστεύομαι κάποιον σημαντικό συγγραφέα αλλά και κάποιον συγγενή μου, ώστε να έχω μια πιο ολοκληρωμένη κριτική των γραπτών μου λίγο πριν τα δώσω προς δημοσίευση. Όποτε έχω προσπεράσει αυτό το στάδιο, το έχω μετανιώσει. Λάθη μικρά και μεγάλα, πλημμυρίζουν τα κείμενά μου. Αν τα ψάξεις, είμαι σίγουρη ότι θα τα ανακαλύψεις. Μη κάνεις το ίδιο λάθος. Μπορεί το βιβλίο ή τα κείμενά σου να έχουν σημαντικά λάθη στην δομή ή ακόμα και στην υπόθεση. Δεν το θέλεις αυτό. Επιπλέον, έχεις ανάγκη έναν καλό λόγο λίγο πριν εισπράξεις κάθε λογής κριτική από τους αναγνώστες σου.
Διάλεξε έναν τίτλο, που όχι μόνο θα σου αρέσει αλλά θα είναι κατάλληλος να διαφημίσει το βιβλίο σου. Δώσε λίγο μυστήριο, χρησιμοποίησε ισχυρές, συναρπαστικές λέξεις και προκάλεσε το ενδιαφέρον των αναγνωστών σου, από τις πρώτες λέξεις του βιβλίου σου: τον τίτλο. Η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται.
Γράψε την υπόθεση του βιβλίου σου, στο ίδιο στυλ. Κάνε την συναρπαστική αλλά μην υποσχεθείς πράγματα που δεν πρόκειται να δώσεις στους αναγνώστες σου. Δεν μου αρέσει να με ξεγελούν και δεν το κάνω στους δικούς μου αναγνώστες. Προτίμησέ το κι εσύ. Αν μπεις σε αυτό τον πειρασμό, σημαίνει ότι το βιβλίο σου δεν είναι το ίδιο συναρπαστικό και τότε θα πρέπει να δεις πως μπορείς να το διορθώσεις. Δεν είναι ακόμα αργά. Κάνε το και δεν θα το μετανιώσεις. Κράτα την περίληψη του βιβλίου, μικρή σε έκταση και ενδιαφέρουσα. Μεγάλες υποθέσεις πολλές φορές κουράζουν τους πιθανούς αναγνώστες και προχωρούν στο επόμενο βιβλίο. Όπως ξεκίνησες να γράφεις συναρπαστικά το βιβλίο σου, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να γράψεις και την περίληψή σου, έτσι ώστε να κερδίσεις τον πιθανό αναγνώστη σου από τις πρώτες λέξεις κιόλας.
Επίλεξε έναν επαγελματία επιμελητή. Ω ναι, δεν πρόκειται να το μετανιώσιες αυτό ποτέ. Οι αναγνώστες σου θα το εκτιμήσουν και θα συνεχίσουν να διαβάζουν τα βιβλία σου ενώ εσύ θα νιώθεις περήφανος για το τελικό αποτέλεσμα που θα δείχνει επαγγελματισμό και σεβασμό προς τους αναγνώστες σου. Μικρό το κόστος, μεγάλο το όφελος.
Site/Blog/Social Media Pages. Όλα αυτά που θα σε βοηθήσουν να διαφημίσεις το βιβλίο σου. Ακόμα κι αν έχεις ένα έντυπο βιβλίο, πρέπει να ξεκινήσεις να το διαφημίζεις από πολύ νωρίς. Φτιάξε video, διαφημιστικές φωτογραφίες, σελίδες, άρθρα μέσα από τα οποία θα προωθήσεις το βιβλίο σου, ακόμα πριν το τελειώσεις. Αν δεν γνωρίζεις, εμπιστεύσου κάποιον επαγγελματία ή κάποιον φίλο που θα αναλάβει την όλη διαχείριση. Μάθε να χειρίζεσαι τα social media.

Home

Share.

Comments are closed.