Αυτά καθιστούν έναν άνδρα κομψό

0

Οι περισσότεροι από εσάς σίγουρα έχετε αναρωτηθεί τι είναι αυτό που κάνει έναν άντρα κομψό. Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε, είναι πως ένας κομψός άνδρας φροντίζει το εαυτό του και είναι περήφανος για την εμφάνιση του. Aυτά ειναι τα 10 πράγματα που καθιστούν κομψό έναν άντρα.

Να έχει αυτοπεποίθηση

Ένας πραγματικά κομψός άνδρας ποτέ δεν ξεχνά ότι το μεγαλύτερο όπλο του είναι η αυτοπεποίθηση. Όταν φοράτε κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε υπέροχα, οι άνθρωποι γύρω σας θα παρατηρήσουν την αυξημένη σας αυτοπεποίθηση. Οπότε, καλό θα είναι να επιλέγετε τα ρούχα σας με σύνεση, να τα δοκιμάζετε πριν τα αγοράσετε και φυσικά να σας κάνουν να νιώθετε άνετα όταν τα φοράτε. Αποφύγετε να αγοράσετε κάτι που υπακούει στις τάσεις της μόδας, αλλά εσείς το νιώθετε ξένο πάνω σας.

Να κάνει φιλοφρονήσεις

Όταν βλέπετε κάποιον γνωστό σας, ο οποίος σας φαίνεται καλοντυμένος και γνωρίζετε ότι προσπαθεί για την εμφάνιση του, είναι ωραίο να του κάνετε μια φιλοφρόνηση. Σίγουρα θα ενθουσιαστεί που κάποιος παρατήρησε την προσπάθεια του, ενώ εσείς θα νιώσετε καλά που κάνατε έναν άνθρωπο χαρούμενο.

Να μην ξεχνάει τα αξεσουάρ

Κάθε κομψός άνδρας γνωρίζει ότι οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά, ειδκά όσον αφορά τα outfit. Μια εμφάνιση δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη χωρίς τις σωστές πινελιές. Για παράδειγμα, όταν φοράτε ένα σακάκι ή ένα πιο σπορ blazer, πάντα να θυμάστε να προσθέτετε μια ποσέτ. Όπως έχουμε πει και άλλες φορές, καμία αξιοπρεπής εμφάνιση δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς τα αξεσουάρ. Είναι αυτό που είναι η σάλτσα μπεαρνέζ στην μπριζόλα, το βούτυρο στο ψωμί, η ελιά σε ένα μαρτίνι…

Να μην αγοράζει ρούχα που δεν φοράει

Κάθε άνδρας πρέπει να συνηδητοποιήσει ότι πολλά ρούχα που έχει στην ντουλάπα του, του είναι παντελώς άχρηστα. Δεν χρειάζεται να γεμίζετε την ντουλάπα σας με ρούχα που δεν θέλετε, μόνο και μόνο επειδή τα βρήκατε σε εκπτώσεις. Κάθε κομψός άνδρας προσπαθεί να έχει ευκολοφόρετα κομμάτια, τα οποία συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους και φυσικά εφαρμόζουν άψογα πάνω του.

Ότι οι τάσεις έρχονται και φεύγουν

Οι τάσεις αλλάζουν κάθε δύο μήνες, οπότε για να εξοικονομήσετε χρήματα και να δημιουργήσετε μια ωραία γκαρνταρόμπα, καλό θα είναι να αποφύγετε να δαπανήσετε πολλά χρήματα για ρούχα τα οποία δεν θα φοριούνται σε μερικούς μήνες ή και ποτέ ξανά. Αν θέλετε να θεωρείστε κομψοί, θα πρέπει να επενδύσετε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, δηλαδή να αγοράζετε κομμάτια τα οποία θα είναι ποιοτικά και θα μπορείτε να τα φορέσετε και μετά από 10 χρόνια.

Να ακολουθεί αυτή την συμβουλή

“Ποτε μην χρησιμοποιείς την λέξη ”φτηνό”. Σήμερα όλοι μπορούν να δείχνουν κομψοί με οικονομικά ρούχα. Υπάρχουν τα κατάλληλα ρούχα για κάθε στιγμή της ημέρας. Μπορείς να δείχνεις ο πιο κομψός άνθρωπος στον κόσμο με ένα τζιν παντελόνι και ένα λευκό μπλουζάκι, στο χέρι σου είναι…” – Karl Lagerfeld

Να φροντίζει τα ρούχα του

Πολλά πράγματα συνθέτουν το στυλ σας πριν καν ντυθείτε. Υπάρχει βέβαια ο πολύτιμος χρόνος που χρειάζεσαι για να σκεφτείτε τι θα φορέσετε, αλλά δεν μιλάμε γι’ αυτό. Μιλάμε για την φροντίδα των ρουχων σας, που μπορεί να είναι κουραστική διαδικασία μερικές φορές, αλλά σιδερώστε τα πουκάμισα σας, φρεσκάρετε τα κοστούμια σας περιστασιακά σε ένα καθαριστήριο και γυαλίστε τα παπούτσια σας. Δεν είναι μόνο επειδή τα ρούχα σας θα διαρκέσουν περισσότερο με αυτό τον τρόπο, αλλά θα φαίνονται και καλύτερα.

Να ντύνεται με βάση τον σωματότυπο του

Ένας κομψός άνδρας ξέρει ποιος είναι ο σωματότυπος του και φοράει μόνο ρούχα που τον κολακεύουν. Δεν αγοράζει ποτέ ρούχα με βάση το σώμα που θεωρεί ότι θα έχει αποκτήσει σε 3 ή 6 μήνες. Έτσι λοιπόν, πρέπει πάντα να αγοράζετε ρούχα με βάση το σώμα που έχετε τώρα, αλλιώς κινδυνεύετε να βρεθείτε με ένα σωρό άχρηστα ρούχα στην ντουλάπα σας, τα οποία δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό.

Να προσέχει την εφαρμογή

Δεν έχει νόημα να φοράτε ωραία ρούχα αν δεν έχουν καλή εφαρμογή. Εαν ένα ένδυμα είναι πολύ μεγάλο ή μικρό, πολύ μακρύ ή κοντό, σίγουρα θα χαλάσει την εμφάνιση σας. Έτσι, εάν κάτι δεν σας ταιριάζει – να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στους ώμους και γύρω από το στήθος – μην το αγοράσετε. Ή αν το έχετε ήδη στην ντουλάπα σας, μην το φορέσετε ξανά. Φυσικά, οι διαστάσεις σε ορισμένα ανδρικά ενδύματα – μανίκια και παντελόνια κοστουμιών για παράδειγμα – μπορούν να τροποποιηθούν. Βρείτε έναν καλό ράφτη και κάντε ακριβώς αυτό.

Να επιλέγει καλά παπούτσια

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, τα παπούτσια είναι το Α και το Ω στην εμφάνιση ενός άνδρα, αλλά και το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι περισσότεροι άνθρωποι (και ειδικά οι γυναίκες). Οπότε αν θέλετε να θεωρείστε κομψοί, θα πρέπει να βάζετε το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη όταν πρόκειται να αγοράσετε παπούτσια.

Share.

Comments are closed.