Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό μπαίνει στη ζωή μας

0

Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό… έρχεται και το διεθνές του όνομα θα είναι «EU digital Covid certificate». Η παρουσίασή του θα γίνει αύριο, Παρασκευή 28.05.2021, από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων…
Και συγκεκριμένα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλς Μισέλ και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού και η επίσημη εφαρμογή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται την 1η Ιουλίου», δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι η χώρα μας, μαζί με άλλα κράτη – μέλη που επίσης είναι έτοιμα, θα το εφαρμόσει νωρίτερα.
Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα διευκολύνει τους Ευρωπαίους πολίτες στις μετακινήσεις τους εντός της Ε.Ε., απαλλάσσοντάς τους από την υποχρέωση καραντίνας και άλλους πρόσθετους περιορισμούς.

Το «Πράσινο Διαβατήριο» θα εκδίδεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πλατφόρμας, gov.gr, χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ μας.

Θα περιέχει έναν κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή για την προστασία του από τυχόν πλαστογράφηση, και τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης.

Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα πιστοποιεί ότι ο κάτοχος του…
Α: έχει εμβολιαστεί και με ποιο εμβόλιο.

Β: έχει αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ

Γ: έχει ασθενήσει από την covid_19 και έχει αναρρώσει.

Τα ψηφιακά πράσινα πιστοποιητικά θα ισχύουν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημιουργήσει μια πύλη, μέσω της οποίας όλες οι υπογραφές των πιστοποιητικών θα μπορούν να επαληθευτούν παντού στην Ε.Ε..

Share.

Comments are closed.