Κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνουμε για την καμπίνα του αυτοκινήτου!

0

Με τον κορονοϊό να έχει γιγαντωθεί για τα καλά και η Ευρώπη να βρίσκεται σε γενικό lockdown, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί σε κάθε μας κίνηση για να μείνουμε προστατευμένοι από αυτή την αόρατη απειλή. Οι άσκοπες μετακινήσεις απαγορεύτηκαν έδώ και μήνες αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα και να είμαστε σχολαστικοί με κάθε μας κίνηση. Για το λόγο αυτό, ιδιαίτερης προσοχής χρίζει και η καμπίνα του αυτοκινήτου μας, για όταν χρειαστεί να εισέλθουμε σε αυτή. Ο Μπάμπης Χουρσαμάνογλου ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων injectionservice στην Απόλλωνος 18, Κάτω Τούμπα, μας λέει χαρακτηριστικά:
Οδηγός και επιβάτες ακουμπάνε πολύ συχνά σχεδόν όλες τις επιφάνειες της καμπίνας του αυτοκινήτου. Είναι ταυτόχρονα γνωστό ότι ο κορωνοϊός επιβιώνει για πολλές ώρες, ίσως και μέρες, επάνω σε διάφορες επιφάνειες. Οπότε, για να είστε ασφαλείς θα πρέπει να καθαρίζετε συχνά το εσωτερικό του αυτοκινήτου (τιμόνι, χειρολαβές, λεβιές ταχυτήτων, χειρόφρενο, κουμπιά και οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα, διακόπτες για υαλοκαθαριστήρες και φλας, χειρολαβές ρύθμισης καθισμάτων κ.α.).

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για την απολύμανση της καμπίνας του αυτοκινήτου σας;

Μπορεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας να επιβάλλεται να το απολυμάνετε, αλλά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το καταστρέψετε. Με λίγες μόνο εξαιρέσεις, τα οικιακά καθαριστικά που σκοτώνουν τον κορωνοϊό σε σκληρές επιφάνειες στο σπίτι μπορούν επίσης να καθαρίσουν ένα αυτοκίνητο χωρίς να βλάψουν το εσωτερικό του.

Ισοπροπυλική αλκοόλη

Τα διαλύματα αλκοόλης που περιέχουν τουλάχιστον 70% αλκοόλ είναι αποτελεσματικά κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το CDC. Ως επί το πλείστον, σχεδόν κάθε εσωτερική επιφάνεια ενός οχήματος μπορεί να καθαριστεί με ισοπροπυλική αλκοόλη.

Share.

Comments are closed.