Εφιάλτης για τους Τούρκους: Rafale και Viper εκτινάσσουν την Πολεμική μας Αεροπορία στην ισχυρότερη αεροπορική δύναμη στην Ευρώπη μετά τη Γαλλία

0

Το νέο αμυντικό δόγμα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο θα στηρίζεται και στη δυνατότητα καταστροφικών πληγμάτων στα νώτα της εχθρικής άμυνας χτίζεται πάνω στην Πολεμική Αεροπορία και στη διαλειτουργικότητα που οραματίζονται οι Έλληνες επιτελείς. Η απόκτηση από την Πολεμική μας Αεροπορία των 18 Γαλλικών μαχητικών Rafale, η σταδιακή αναβάθμιση των 84 F-16 block 52+ σε Viper αλλά και των 38 F-16 block50 σε block 52+ αλλάζουν συνολικά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Δεν διατηρούν απλά την ισορροπία με την Τουρκία αλλά έρχονται να την ανατρέψουν αφού δίνουν τεράστια πλεονεκτήματα σε κάθε μορφής επιχειρήσεις και κυρίως τη δυνατότητα για καίρια χτυπήματα αποτροπής όχι μόνο πάνω από το Αιγαίο αλλά σε στρατηγικούς στόχους ακόμα και βαθιά μέσα στην Τουρκική ενδοχώρα. Ταυτόχρονα εκτινάσσουν την Πολεμική μας Αεροπορία στην ισχυρότερη αεροπορική δύναμη στην Ευρώπη μετά τη Γαλλία και μάλιστα χωρίς καν να έχει προχωρήσει στην απόκτηση του μαχητικού 5ης γενιάς «stealth»,του Αμερικανικού F-35.
Ταυτόχρονα σε συνδυασμό με το πυκνότερο και ισχυρότερο αντιαεροπορικό πλέγμα στην Ευρώπη θωρακίζει στο ύψιστο επίπεδο την Ελληνική αεράμυνα και λειτουργεί σε απόλυτα αποτρεπτικό βαθμό εάν οι γείτονες επιχειρήσουν να σχεδιάσουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια με στόχο εδάφη της Ελληνικής επικράτειας.
Rafale και Viper δεν θα αποτελέσουν μόνο τα μαχητικά τα οποία θα κάνουν τη διαφορά απέναντι στα σαφώς υποδεέστερα Τουρκικά F-16.Αλλά θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμες οι οποίες σε συνδυασμό με τα επίγεια ραντάρ, τα ιπτάμενα ραντάρ, τα ραντάρ των πλοίων-ειδικά αν αποκτηθούν φρεγάτες με δυνατότητα αεράμυνας περιοχής- θα μπορούν να κυριαρχήσουν απόλυτα σε ένα κορεσμένο περιβάλλον δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων. Με άλλα λόγια τα Τουρκικά μαχητικά θα κινδυνεύουν ακόμα και όταν τροχοδρομούν πριν καν απογειωθούν, ενώ κάθε στόχος ακόμα και σε μεγάλο βάθος από τις Τουρκικές ακτές θα είναι ευάλωτος στα εξελιγμένα Ελληνικά όπλα. Οι Meteor δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τα Τουρκικά μαχητικά ενώ οι Scalp θα αποτελούν τον εφιάλτη των Τουρκικών αεροδρομίων, ναυστάθμων και βάσεων.
Ήδη η Πολεμική Αεροπορία έχει φροντίσει μαζί με κάθε Rafale το οποίο θα παραλαμβάνει να έχει στη διάθεσή της και το σύνολο των όπλων τα οποία μπορεί να μεταφέρει. Έτσι τα Γαλλικά μαχητικά θα είναι από την πρώτη στιγμή έτοιμα να επιχειρήσουν και να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή.

Share.

Comments are closed.