Η Formula 1 σχεδιάζει 23 αγώνες για το 2021

0

Η Formula 1 ετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς τα πλάνα της για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Όπως αναφέρει μάλιστα το γερμανικό περιοδικό Auto, Motor und Sport, είναι ήδη έτοιμο το προσχέδιο του αγωνιστικού ημερολογίου του 2021 σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται 23 Γκραν Πρι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Πρόκειται για έναν αριθμό – ρεκόρ παρά την εκρηκτική έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και την απουσία κατάλληλων εμβολίων για την προστασία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Εκκίνηση στην Αυστραλία

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα θα έχουμε εκκίνηση της επόμενης σεζόν στις 21 Μαρτίου με το Γκραν Πρι Αυστραλίας και μετά θα…περιοδεύσει η Formula 1 στο Μπαχρέιν, στην Κίνα και στο Βιετνάμ. Πάντως δεν είναι ακόμη σίγουρο πού θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα χειμερινά δοκιμαστικά πριν ξεκινήσουν οι αγώνες, με πιο πιθανό να γίνουν στο Μπαχρέιν ή –όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια- στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Η κορωνίδα των μηχανοκίνητων αθλημάτων θα κάνει στις 9 Μαΐου του 2021 ποδαρικό στην Ευρώπη με το Γκραν Πρι Ισπανίας, ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα προβλέπεται ο αγώνας στο κοσμοπολίτικο Μονακό.

Καλά…Χριστούγεννα το τέλος

Το καλοκαιρινό διάλειμμα θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου, όμως δεν έχουν οριστεί προς το παρόν οι ακριβείς ημερομηνίες για τα υπόλοιπα Γκραν Πρι του 2021. Για να βολευτούν πάντως 23 Γκραν Πρι στο πρόγραμμα του 2021, θα γίνονται αγώνες έως και τον Δεκέμβριο. Το προσωρινό πλάνο προβλέπει το κλείσιμο της σεζόν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2021 στο Αμπού Ντάμπι, όπως δηλαδή θα συμβεί και εφέτος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μία άλλη λεπτομέρεια. Συγκεκριμένα, του χρόνου θα ζητήσει η Formula 1 από τους διοργανωτές των Γκραν Πρι υψηλά ποσά για τα δικαιώματα πραγματοποίησης των αγώνων, σε αντίθεση με εφέτος όπου έκανε μεγάλες εκπτώσεις ή παραιτήθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις από αυτά λόγω του κορονοϊού. Βέβαια, τα συγκεκριμένα ποσά είχαν κάποια βάση στο παρελθόν όμως τώρα στερούνται λογικής, καθώς η απουσία των θεατών προκαλεί σημαντική μείωση εσόδων στους διοργανωτές των Γκραν Πρι. Οπότε είτε θα επιτραπούν πάλι θεατές στους αγώνες παρά τον Covid-19 είτε απλά θα πρέπει να ρίξει η Formula 1 νερό στο κρασί της και μάλιστα πολύ!

Share.

Comments are closed.