Καλπάζει ο κορονοϊός

0

Σε «επιφυλακή» βρίσκεται η χώρα λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Με 865 νέες διαγνώσεις την Τετάρτη, οι αρχές εφιστούν την προσοχή στους πολίτες και τους καλούν να τηρούν απαρέγκλιτα τα προφυλακτικά μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας.
Ήδη, τα κρούσματα κατανέμονται πλέον σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα, με το μεγαλύτερο φορτίο να εντοπίζεται σε περιοχές του βόρειου τμήματός της, στις οποίες από σήμερα τίθενται σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα.
Με το ρυθμό αύξησης των τελευταίων ημερών, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει τετραψήφιος, απειλώντας ολοένα και περισσότερο τα όρια και τις δυνατότητες του μηχανισμού που ελέγχει την επιδημία. Όπως άλλωστε σε όλες τις χώρες, εργαλεία όπως τα τεστ, η ιχνηλάτιση, ο ελεγκτικός μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας αλλά και το σύστημα Υγείας, δεν έχουν απεριόριστες δυνατότητες, με τις πιθανότητες να εξαντληθούν να αυξάνονται όσο αυξάνεται και ο αριθμός των κρουσμάτων. Επιστήμονες και πολιτεία δίνουν έμφαση στη μεταδοτικότητα του ιού, η οποία δεν επιτρέπει εφησυχασμό και ανεύθυνες συμπεριφορές, που μπορούν να θέσουν την επιδημία εκτός ελέγχου.

Share.

Comments are closed.