Τα μυστικά των πολύ πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη

0

Η κρίση γεννά ευκαιρίες και όπως έλεγε ο Littlefinger του Game of Thrones: “Το χάος είναι μία σκάλα για την κορυφή”. Καθώς ο πλανήτης βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στο τσουνάμι οικονομικών δυσκολιών που δημιουργεί η πανδημία της Covid-19, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι (σ.σ: συνήθως αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία των εξωφρενικά πλούσιων) που κάνουν το αδύνατο δυνατό.
Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, είδε τον προσωπικό του πλούτο να εκτοξεύεται κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της υγειονομικής κρίσης όχι κάτα ένα ή δύο εκατομμύρια αλλά για περισσότερα από 40 δισ. δολάρια. Ποια είναι τα μυστικά για να βγάλει κανείς πολλά λεφτά τελικά; Ακολουθούν μερικές φράσεις, τεχνικές και αποφθέγματα από τους πολύ πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη.

Mark Cuban | Μεγιστάνας & ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks

“Κάνε οικονομίες. Κάνε όσο περισσότερες οικονομίες μπορείς. Κάθε σεντ μετρά. Αντί για καφέ, πιες νερό. Αντί για τα McDonald’s, φτιάξε πίτσα στο σπίτι. Κόψε τις πιστωτικές κάρτες. Αν χρησιμοποιείς πιστωτικές, τότε σίγουρα δε θες να γίνεις πλούσιος. Το πρώτο βήμα για να γίνεις πλούσιος είναι η πειθαρχία. Αν θες να γίνεις πλούσιος, πρέπει πρώτα να ανακαλύψεις την προσωπική πειθαρχία”.

Warren Buffet | Μεγαλοεπενδυτής

“Θα σου πω το μυστικό για να βγάλεις πολλά χρήματα στην Γουόλ Στριτ: Προσπάθησε να είσαι άπληστος όταν οι άλλοι φοβούνται να το κάνουν και να είσαι πολύ προσεκτικός όταν οι άλλοι γίνονται άπληστοι”.

Forrest Mars | Ιδιοκτής της σοκολατοβιομηχανίας Mars

“Αν θέλεις να γίνεις πλούσιος, πρέπει να γνωρίζεις πως να κατασκευάσεις ένα προϊόν. Το να προσλάβεις κάποιον να φτιάξει αυτό το προϊόν που θα σε κάνει πλούσιο, απλά δεν αποτελεί επιλογή”.

Reid Hoffman | Συνιδρυτής LinkedIn

“Οφείλεις να ακολουθείς τον σχεδιασμό ABZ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει το πλάνο Α, αλλά παράλληλα να υπάρχουν και άλλα projects (πλάνο Β, C, D…Z) για να μη μείνεις στον άσο όταν το πλάνο Α δε λειτουργεί”,

Eric Schmidt | CEO της Google

“Δεν μπορείς να προγραμματίσεις την πρωτοπορία, δεν μπορείς να προγραμματίσεις τις εφευρέσεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθείς πολύ σκληρά ώστε να βρίσκεσαι στο σωστό σημείο και να είσαι έτοιμος για την κατάλληλη στιγμή”.

https://gr.askmen.com

Share.

Comments are closed.