“fashion” ρολόγια; Ευχαριστώ δεν θα πάρω

0

Τα “fashion” ρολόγια για μένα δεν έχουν καμία ιδιαίτερη αξία γιατί βλέπω το ρολόι από δική μου οπτική. Όμως εγώ είμαι μια μικρή έως ελάχιστη μερίδα σε σχέση με τους καταναλωτές. Ο κόσμος βρίσκει σε τέτοιες εταιρείες πολλά ωραία και μοντέρνα σχέδια και αν απλά θέλει ένα όμορφο ρολόι στο χέρι του, τότε καλά κάνει και παίρνει αυτό που του αρέσει. Σχεδόν πάντα οι τιμές τους δεν ανταποκρίνονται στην ποιότητά τους.
Οι μηχανισμοί στα περισσότερα είναι κινέζικοι. Είναι δύσκολο να σου πω κάτι παραπάνω γι’αυτό, μια και οι εταιρείες αυτές δεν λένε σχεδόν τίποτα για τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν. Αυτό από μόνο του λέει πολλά
Συνήθως έχουν κινεζικούς μηχανισμούς! Πληρώνεις το όνομα και όχι την άξια! Ένα ρολόι Boss (αγαπημένη μου εταιρεία στα κοστούμια)  μπορεί να κοστίσει όσο ένα longines conquest! Πιστεύω πως σωστά στους λάτρεις της ωρολογοποιίας κυριαρχεί, και σωστά κιόλας, η άποψη πως τα fashion watches δεν μπορούν να συγκριθούν με εταιρίες που έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην ιστορία της ωρολογοποιιας!
Αν σήμερα έχουμε Quartz ρολόγια είναι χάρη στη SEIKO και όχι χάρη στην Armani! Αν έχουμε αυτόματα ρολόγια είναι χάρη στους Ελβετούς και όχι χάρη στην BOSS! Αν έχουμε radio controlled ρολόγια είναι χάρη στην  Junghans και όχι στην D&G, Αν στα μέσα του περασμένου αιώνα έγινε εφικτό στον κάθε ανθρωπάκο να φοράει ένα ρολόι είναι χάρη στην timex και όχι στην Hello kitty…. Αυτή είναι η άποψη μου και ο λόγος που δεν θα αγόραζα τέτοια ρολόγια! Ελπίζω να μην με παρεξηγείται αλλά ελπίζω να σας κάλυψα. Ως λάτρης της ωρολογοποίας. Θα σας πω τούτο μόνο.
Αν σήμερα αγοράσετε ένα ωρολοι αξίας 400 ευρώ από εταιρεία που φτιάχνει κοστούμια κολόνιες, και προσπαθήσετε να το πουλήσετε την επομένη ημέρα, οι γνώστες δεν θα σας δώσουν ούτε 59 ευρώ. Θυμίζω πώς το 2018 σε ένα ναυάγιο στον Ατλαντικό είχε βρεθεί ένα αυτόματο ωρολόι Hamilton το οποίο ξεκίνησε να δουλεύει και πάλι μόλις μπήκε σε κίνηση. Στο φεγγάρι επίσης πήγε ένα αυτόματο μηχανικό Omega. 
“Να παίρνεις” ρολόγια που φτιάχνουν εταιρείες ρολογιών και όχι  εταιρείες που έγραψαν ιστορία στο ρούχο. Αλλά πάλι, η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας…

Share.

Comments are closed.