Έφτασαν τα 89 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

0

Τα 89 έφτασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση το πρωί της Τρίτης πέντε νέων κρουσμάτων που προστέθηκαν στη λίστα του υπ. Υγείας.
Από τα πέντε κρούσματα τα τέσσερα είναι επαφές προηγούμενων κρουσμάτων ενώ το τέταρτο αφορά άνδρα που ήρθε από το Λονδίνο.

Παράλληλα από το υπ. Υγείας ανακοινώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του 66χρονου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου επιβαρύνθηκε σημαντικά και πλέον κρίνεται κρίσιμη.

Συνολικά στην Ευρώπη μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης είχαν καταγραφεί περισσότερα από 11.500 κρούσματα, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοινώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων με τα περισσότερα να είναι σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία.

Ο κίνδυνος ευρείας και παρατεταμένης διασποράς του κορωνοϊούCovid-19 στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες είναι υψηλός, ωστόσο υψηλά είναι και τα αντανακλαστικά των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Share.

Comments are closed.