Μαθήματα ζωής που πρέπει να πάρεις από τον Βασιλιά Αρθούρ

0

Ο θρύλος του Βασιλιά Αρθούρου αποτελεί έναν από τους πλέον χαρακτηριστικούς μύθους της μεσαιωνικής Αγγλίας. Η Guinevere, το Camelot και οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης, συνθέτουν το ρομαντικό μεσαιωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δρα και δοξάζεται ο θρυλικός Βασιλιάς.

Ίσως κάπου μέσα στις σελίδες της ιστορίας να κρύβεται το πραγματικό πρόσωπο του Αρθούρου και ίσως το φάντασμά του να πλανιέται σε κάποιο από τα ερειπωμένα κάστρα της Ουαλίας, στο μυθικό Camelot ή στο κρυμμένο στην ομίχλη, νησί Avallon… Ο Κώδικας Ιπποτισμού όλων των Ιπποτών του Αρθούρου περιελάμβανε υψηλά ιδανικά, όπως: η προστασία των αδυνάτων και των ανυπεράσπιστων αλλά και ο αιώνιος όρκος στην αλήθεια.

Τι αναφέρει ο θρύλος

Ο μάγος Merlin έκλεψε τον Αρθούρο από την κούνια του μέσα από το παλάτι. Αφέθηκε να μεγαλώσει στο σπίτι του Sir Εctor ως… μπάσταρδος. Κανείς δεν γνώριζε την καταγωγή του ή το πεπρωμένο του, εκτός από τον Merlin που το κράτησε κρυφό μέχρι τη στιγμή που πίστευε ότι ο Αρθούρος θα ήταν έτοιμος να μάθει την αλήθεια.

Ο Merlin πίστεψε σ ‘αυτόν. Υπήρξε μέντοράς του (αν εξαιρέσουμε για λίγο το γεγονός ότι ουσιαστικά τον έκλεψε από την οικογένειά του), τον δίδαξε ότι η γνώση ήταν το πιο ισχυρό όπλο απ’ όλα, αφύπνισε το μεγαλείο του και τον προετοίμασε για την ημέρα που θα γινόταν βασιλιάς της Αγγλίας.

Μάθημα 1 

Πίστεψε στον εαυτό σου

Πίστεψε στην ομάδα σου, στο προϊόν σου, στο έργο σου, στην αποστολή σου. Αν για κάποιο λόγο έχεις χάσει την εμπιστοσύνη σου, πρέπει να την ξαναβρείς. Χρησιμοποίησε συμβούλους, φίλους και έμπιστους. Κανείς δεν καταφέρνει τίποτα μόνος του.

Μάθημα 2 

Το παν είναι η συνεργασία

Ο ηγέτης δίνει το παράδειγμα, θέτοντας κατά μέρος τις παγίδες της ηγεσίας και θέτοντας τις βάσεις για τη συνεργασία. Η ομάδα σου πρέπει να γνωρίζει όλα όσα πρόκειται να συμβούν.

Μάθημα 3

Δεσμεύσου πέρα από τους στόχους και τους προϋπολογισμούς

Εμπιστεύσου την καρδιά και το ένστικτό σου. Να είσαι σκληρός και να μην τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία. Να είσαι ιπποτικός, τολμηρός και να ξεχωρίζεις ποιο είναι το σωστό. Γίνε leader.

Mάθημα 4 

Σιγουρέψου πριν κατηγορήσεις κάποιον 

Πρωτού θεωρήσεις ότι κάποιος διέπραξε εσχάτη προδοσία, σιγουρέψου ότι είναι όντως έτσι και πως δεν πρόκειται για ψεύτικες κατηγορίες. Έπειτα λάβε τα μέτρα σου.

Μάθημα 5 

Να είσαι προσεκτικός με τις γυναίκες

Μπορεί να υπάρχουν αρκετές όμορφες γυναίκες εκεί έξω, όμως προτού επιλέξεις με ποια θα περάσεις τη ζωή σου θα πρέπει να είσαι σίγουρος για τις προθέσεις της, ώστε να μην το μετανιώνεις μετά για πάντα.

Μάθημα 6 

Να συγχωρείς 

Προσπάθησε να συχγωρείς και να μην κρατάς κακία σε κανέναν. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να διατηρήσεις ακέραιη την ψυχή σου και να φθάσεις εκεί που θέλεις.

Μάθημα 7 

Μην χάνεις το χαμόγελό σου 

Μην απογοητεύεσαι ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Άλλωστε ακόμα και η πιο τραγική ιστορία, στο τέλος λήγει πάντα με ένα χαμόγελο…

https://menexclusive.com/

Share.

Comments are closed.