10 λόγοι που σε εμποδίζουν να βγάλεις πολλά χρήματα

0

Υπάρχουν κυρίως 10 λόγοι που μπορεί να σε αποτρέψουν από το να έχεις μία ζωή με περισσότερες ανέσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Έλλειψη φιλοδοξίας

Ακόμα και αν αυτό που θέλεις να αποκτήσεις σου φαίνεται, ένα πολύ μακρινό όνειρο, μπορεί να επιτευχθεί αν είσαι φιλόδοξος. Τα αγαθά δεν αποκτιούνται έτσι από μόνα τους, θέλει υπομονή και επιμονή για να αποκτήσεις αυτό που επιθυμείς.

Ζεις για το σήμερα και ξεχνάς το αύριο

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καθόλου πλάκα να σκέφτεσαι το μέλλον, τη σύνταξη και όλα αυτά τα βαρετά πράγματα. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει ν’ ασχοληθείς και μ’ αυτά. Το πρόβλημα είναι τα παρορμητικά και άναρχα έξοδα που σε στέλνουν με μαθηματική ακρίβεια στα χρέη. Κάνε στον εαυτό σου μια χάρη: άλλαξε το στιλ του «αγοράζω τώρα, ανησυχώ αργότερα» και υιοθέτησε καλύτερα το «εξοικονομώ σήμερα, πλουτίζω αύριο».

Δεν έχεις αυτοπειθαρχία

Η πειθαρχία έρχεται με τον αυτοέλεγχο. Πρέπει να βρεις τον λόγο που σε κάνει να γίνεσαι σπάταλος και να τον περιορίζεις, χωρίς, όμως, να πιέζεσαι και να στερείσαι τις συνήθειες της καθημερινότητάς σου.

Αρνείσαι να βρεις εναλλακτικές λύσεις

Θεωρώντας πως δεν υπάρχει Plan B στην προσπάθειά σου να εξοικονομήσεις χρήματα, τα παρατάς πιο εύκολα και έτσι αποτυγχάνεις στο στόχο σου.

Δεν φροντίζεις το σώμα σου

«Κανείς δεν μπορεί να επιτύχει, αν δεν είναι υγιής”, λέει δημοσιογράφος της Independent. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί εκατομμυριούχοι έχουν το δικό τους πρόγραμμα εξάσκησης.Η κακομεταχείρηση του σώματός σου και κατ΄επέκταση της υγείας σου συνδέεται με πολλά προβλήματα – δηλαδή υπερφαγία, αρνητικές σκέψεις και καθιστική ζωή.

Χρονοτριβείς

Αν δεν βάζεις χρονικά όρια για κάθε μία από τα μελλοντικά σου σχέδια και τα έχεις μόνο στην πίσω άκρη του μυαλού σου, τότε είναι πολύ δύσκολο στο να τα φέρεις εις πέρας. Για να συγκεντρώσεις τα χρήματα που θέλεις, πρέπει να φτιάξεις ένα σχέδιο, το οποίο και θα τηρείς για όσο χρειαστεί.


Έλλειψη αποφασιστικότητας και επιμονής

Οι άνθρωποι που δεν καταφέρνουν να κάνουν αποτελεσματικά οικονομία, συνηθίζουν να παίρνουν πολύ αργά αποφάσεις. Γενικότερα, η αποφασιστικότητα και η επιμονή δεν είναι απλώς γνωρίσματα των πλουσίων, αλλά δύο από τις πιο σημαντικές ιδιότητες που πρέπει να έχει ένας ηγέτης.

Κάνεις παρέα με ανθρώπους που δεν έχουν κοινό στόχο με σένα 

Αν εσύ θέλεις να βάλεις ένα φρένο στα έξοδά σου, αλλά οι φίλοι σου δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες, τότε είναι φυσικό να μην βάζεις σε εφαρμογή το σχέδιό σου. Απομακρύνσου για λίγο καιρό ή πρότεινε εναλλακτικές μορφές εξόδου.

Λες ψέμματα στον εαυτό σου

Αν κάθε μήνα συνειδητοποιείς πως δεν έχεις αφήσεις τίποτα στην άκρη και καθησυχάζεις τον εαυτό σου, πως θα συμβεί τον επόμενο, τότε μάλλον αρνείσαι να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα.

Απλά δεν το “έχεις”

Μπορεί ν’ ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν ότι κάποιο θαύμα θα γίνει και θα σωθούν, οπότε γιατί να κάνουν αποταμίευση ή να προσπαθήσουν να μειώσουν τα χρέη τους; Μπορεί να υπάρξεις τυχερός και να βρεις μια φανταστική δουλειά, να πάρεις μια σπουδαία αύξηση, να κληρονομήσεις χρήματα, να πιάσεις το τζόκερ, οτιδήποτε! Αλλά με το οτιδήποτε, δεν θα γίνεις πλούσιος.

https://menexclusive.com/
Share.

Comments are closed.