Το ιερό βιβλίο της Αποκάλυψις του Ιωάννη

0

Ο καθένας μπορεί να εξηγήσει το ιερό βιβλίο της Αποκάλυψις με τον δικό του προσωπικό τρόπο. Μόνον ο πάνσοφος Θεός γνωρίζει τα μέλλοντα.Η Αποκάλυψις δεν γράφτηκε για να φοβίζει τον κόσμο αλλά. 1. για να δίνει κουράγιο για τις δύσκολες μέρες που θα έρθουν 2. να δυναμώνει την πίστη των Χριστιανών για την τελική νίκη του Ιησού, έναντι των σκοτεινών δυνάμεων. 3. να τους ενημερώσει για την μελλοντική εγκαθίδρυση μιας «νέας γης», μιας γης των αθάνατων ανθρώπων, μιας γης χωρίς πόνο, χωρίς δυστυχία, χωρίς πολέμους και πείνα.

Ποιος έγραψε την Aποκάλυψη; Ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής Που την έγραψε; Εξορισμένος στην Πάτμο , μέσα σε ένα σπήλαιο που υπάρχει και σήμερα και ονομάζεται “Ιερόν Σπήλαιον ή σπήλαιον της Αποκαλύψεως”. Του την αποκάλυψε ο Θεός και αυτός την κατέγραψε με την βοήθεια του μαθητή του Πρόχορου Η παράδοση υποστηρίζει ότι ο βράχος του σπηλαίου, μέσα στο οποίο ο Θεός Αποκάλυψε στον Ιωάννη τα μέλλοντα, σχίστηκε δημιουργώντας μια μεγάλη ρωγμή.

Η ρωγμή αυτή καταλήγει σε τρεις νέες ρωγμές (που συμβολίζουν την Αγία Τριάδα) και μέσα από τις οποίες ακούγονταν η φωνή του Θεού η οποία υπαγόρευε στον Ιωάννη την Αποκάλυψη. Πότε? Κατά το 14ο έτος της βασιλείας του αυτοκράτορα Δομετενιανού 95-95 μ.Χ Γιατί ο Θεός μας Αποκάλυψε; “Αποκάλυψις Ιησού Χριστού, ήν έδωκε αυτώ ο Θεός, δείξαι τοις δούλοις αυτού ά δεί γεννέσθαι εν τάχει” δηλ. για να δείξει ο Θεός στους πιστούς τι θα γίνει στο μέλλον Πότε θα γίνουν “τα της Αποκάλυψις”; Δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία, καθώς για το τέλος της ανθρωπότητας με την δευτέρα παρουσία, μόνο ο Θεός γνωρίζει όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο Ιησούς στην Αγία γραφή.

Πώς περιγράφει η Αποκάλυψις τα γεγονότα; Ανακυκλικά, δηλαδή δεν αναφέρονται κατά χρονολογική σειρά, αλλά επαναλαμβάνονται τα ίδια γεγονότα κατά διαφορετικό τρόπο. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζεται και συνάγεται από τα λεγόμενα του Ιωάννη. Η Αποκάλυψη χωρίζεται στους εξής 3 κύκλους: 1) ΕΠΤΑ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ 2) ΕΠΤΑ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ ΕΠΤΑ ΒΡΟΝΤΕΣ (ΜΥΣΤΙΚΕΣ) 3) ΕΠΤΑ ΦΙΑΛΕΣ

Share.

Comments are closed.