«Γλυκοχαράζει η αυγή και πλησιάζει η ώρα…»

0

Περισσότερο κοντά από ποτέ είναι το αήττητο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, όσο και αν ο Λουτσέσκου επιμένει πως δεν τον ενδιαφέρει αυτό, αλλά η κατάκτηση των στόχων που έχει θέση.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Το ντάμπλ δηλαδή. Θα μου πείτε από τη ώρα που πέρσι εκλάπη ένα πρωτάθλημα, καλά κάνει και αναμένει το τυπικό μέρος ο Ρουμάνος κόουτς, αν και όλοι μας γνωρίζουμε πώς τίποτε δεν δείχνει ικανό να σταματήσει τον ΠΑΟΚ.
Επί της ουσίας και μετά το χαλαρό και εύκολο 1-2 στην Ξάνθη, ο “Δικέφαλος” βρίσκεται λίγες εβδομάδες μακριά από το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και πρώτο από το 1985. Έως αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ καθ όλη την πορεία του πρωταθλήματος είναι η πιο πειστική ομάδα, η πιο ώριμη, η πιο ουσιώδης και η πιο ικανή από οποιαδήποτε άλλη ομάδα είχε σε όλες τις στιγμές της της ιστορίας του. Περισσότερο πάθος ως ομάδα, περισσότερες λύσεις, εντυπωσιακή ισορροπία σε όλες τις γραμμές και μία ανάλογη με εκείνη ομάδων προηγμένων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της ηπείρου μας. Βέβαια η αναμονή ειναι μια δύσκολη υπόθεση καθώς τα 34 χρόνια είναι πολλά, αλλά μένει το τυπικό για να δούμε το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή στα χέρια του Βιερίνια. Έχω τονίσει πολλές φορές πώς αυτή θα είναι η αρχή μιας νέας ποδοσφαιρικής εποχής για τον σύλλογο, που θα καθορίσει το Ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κρατάει χαμηλούς τόνους τονίζοντας πως κοιτάει το κάθε ματς ξεχωριστά, αλλά κατά βάθος γνωρίζει και ο ιδιος πώς ο χρόνος απλά τον κρατά μακρυά από τον τίτλο του πρωταθλητή. Όποιος ζει και κινείται κοντά στον σύλλογο, αλλά κατ΄επέκατση και στην Θεσσαλονίκη, βλέπει την λαχτάρα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου που έχει κυριεύσει τους πάντες. Όμως τα παθήματα έγιναν μαθήματα και η ψυχραιμία αλλά και η διαύγειά κυριαρχούν στον σύλλογο. Τίποτα δεν μπορεί να παρασύρει τον ΠΑΟΚ μακριά από το όνειρο!
Πλέον στις 4 εναπομείνασες αγωνιστικές, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, που αποθεώθηκε και στην Ξάνθη, θα προσπαθήσει να κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα, στοχεύοντας και στο «νταμπλ», κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία της. Το 1985 είναι πολύ μακρινό και εφιαλτικό και όλος ο οργανισμός θέλει να το ξεγράψει, γράφοντας μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Και όπως λέει και ο απλός λαός αναμένοντας κάτι σπουδαίο στην προσωπική του ζωή…«Γλυκοχαράζει η αυγή και πλησιάζει η ώρα…». Άλλωστε με τον έναν ή άλλο τρόπο δεν επηρεάζει την ζωή χιλιάδων ανθρώπων ο ΠΑΟΚ;

ΣΣ1

Δεν χρειαζόταν το ματς της Ξάνθης για να μάθουμε και να ζήσουμε το μεγαλείο του λαού του ΠΑΟΚ. Απλά ήταν μια ακόμη επίδειξη δύναμης για ολα αυτά που έρχονται στον σύλλογο..

Share.

Comments are closed.