Επικίνδυνος διχασμός για τις Πρέσπες

0
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει τον σχεδιασμό της σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών και τις επόμενες ημέρες θα ψηφιστεί και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ, στην κοινωνία επικρατεί επικίνδυνος διχασμός. Καθημερινά είναι πλέον τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών που ψήφισαν τη συμφωνία και παράλληλα, η χώρα έχει χωριστεί στα δύο. Στους «μακεδονομάχους» και στους «προδότες». Παρά τις προσπάθειες και τους πρωθυπουργού και του Κ. Μητσοτάκη να κινηθούν ενωτικά και να κόψουν κάθε ακραία φωνή, φαίνεται ότι ακροδεξιά στοιχεία εκμεταλλεύονται την κατάσταση και προσπαθούν να επιβάλλουν ατζέντα μίσους στην κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε να ενισχύσει τα μέτρα φύλαξης βουλευτών που περιλαμβάνονται στη λίστα των «153» που… βούτηξαν στις Πρέσπες.

Σύμφωνα με τον Σκάι, αφορμή είναι η ένταση που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διήμερο κοντά σε κατοικίες βουλευτών, ειδικά στην βόρεια Ελλάδα. Νεότερο παράδειγμα είναι τα επεισόδια που έλαβαν χώρα προχθές βράδυ έξω από το σπίτι της βουλευτού Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ Μπέτυς Σκούφα, κατά τα οποία συνελήφθησαν εννέα άτομα.
Πέραν των αστυνομικών που φρουρούν καθημερινά τους πιθανούς στόχους εξετάζεται το ενδεχόμενο να δρομολογηθούν και περιπολίες κοντά σε βουλευτικά σπίτια. Μην ξεχνάμε ότι προ ημερών έριξαν μολότοφ στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη την ώρα που ήταν μέσα ο σύζυγός της με το παιδί τους.

Επίσης, ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν προκαλέσει το γεγονός ότι περισσότερα από 30 απειλητικά μηνύματα έχουν λάβει μέλη του κοινοβουλίου αναφορικά με την συμφωνία για το ονοματολογικό.
Σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες διατυπώνουν απειλές ακόμα και για την ζωή των βουλευτών.
Στην Αστυνομία φοβούνται ότι μπορεί να εκτραχυνθεί η κατάσταση, ειδικά όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές. Επίσης, κάποιοι δεν αποκλείουν να επιχειρηθεί ακόμη και η πρόκληση επεισοδίου σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα είναι στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, φοβούνται ότι μέχρι την ψήφιση και του πρωτοκόλλου εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ θα υπάρξουν κι άλλα συλλαλητήρια κι άλλα επεισόδια.

www.in.gr

Share.

Comments are closed.