Τελεσίγραφο Τζιτζικώστα για την Αμφίπολη: “Μετά τις 10 Νοεμβρίου προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη”

0
Με προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη ενάντια στο υπουργείο Πολιτισμού για την περίπτωση της Αμφίπολης προειδοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην TV100 και στην εκπομπή “Τα εν Δήμω” με την Πόπη Αστεριάδου.
Ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε αυστηρή προθεσμία στην ελληνική κυβέρνηση μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δεχθεί άλλες καθυστερήσεις στην απορρόφηση των 2,5 εκατ. ευρώ που έχουν διασφαλιστεί από την περιφέρεια για την ανάδειξη του μνημείου.
“Έχουμε διασφαλίσει ως διοίκηση της περιφέρειας 2,5 εκατ. ευρώ μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους, για να προχωρήσει, να αναστηλωθεί, να αναδειχθεί, να ολοκληρωθεί και να ανοίξει στο κοινό επιτέλους το μεγάλο μακεδονικό μνημείο της Αμφίπολης. Και η κυβέρνηση καθυστερεί πάρα πολύ να ξεκινήσει τις εργασίες. Γιατί εμείς βάζουμε τα χρήματα, αλλά το υπουργείο Πολιτισμού είναι αυτό το οποίο θα κάνει τις εργασίες στον χώρο, ως το μόνο αρμόδιο. Έχω βάλει ένα όριο έως τις 10 Νοεμβρίου και μετά θα αναγκαστώ, εάν το υπουργείο Πολιτισμού συνεχίσει να καθυστερεί, να προσφύγω στη δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού. Μέχρι σήμερα έβγαζαν μπροστά γραφειοκρατικούς λόγους. Από δω και στο εξής αρχίζω να πιστεύω ότι κάτι άλλο τρέχει. Κι εγώ δεν μπορώ να το αφήσω αυτό, διότι το μνημείο της Αμφίπολης είναι ένα μακεδονικό μνημείο, που μας χρειάζεται ειδικά σε αυτή τη συγκυρία”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
“Η παραίτηση Κοτζιά είναι το τέλος της συμφωνίας των Πρεσπών”
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σχολίασε και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις έπειτα από την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. “Προσωπικά πιστεύω ότι μετά την παραίτηση του Κοτζιά θα έλθει και το τέλος αυτού του τερατουργήματος που ο ίδιος δημιούργησε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι η κυβέρνηση δεν είχε την πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει στη συμφωνία των Πρεσπών.
“Κατά την άποψή μου, αφού δεν θέλει να το περάσει μέσα από εκλογές, η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον ένα δημοψήφισμα”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Μήνυμα ενότητας εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών
Ο κ. Τζιτζικώστας επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι έστειλε ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας, λέγοντας ότι “εμείς, επειδή την επόμενη των εκλογών έχουμε να συνεργαστούμε με 38 δήμους, θα σεβαστούμε απόλυτα την επιλογή των πολιτών στα πρόσωπα των δημάρχων και των διοικήσεων που θα επιλέξουν εκείνοι και θα συνεργαστούμε άριστα με αυτούς”.

www.fm100.gr

Share.

Comments are closed.