Βιοπειρατεία δισεκατομμυρίων με μαγνήτες και σεξουαλικά βοηθήματα

0

«Τώρα είσαι και επίσημα cyborg», λέει στον Ιερώνυμο Γκουλχέρμ τη στιγμή που του τυλίγει τον επίδεσμο μεταξύ του δείκτη και αντίχειρα για να καλύψει τη μικρή ουλή που άφησε η βελόνα.
Ο 34χρονος Βραζιλιάνος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το τσιπ για να ανοίγει ηλεκτρονικά πόρτες και να αποθηκεύει ηλεκτρονικές επαγγελματικές κάρτες.

Ο Κράμερ είναι διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Digiwell, μία start up με έδρα το Αμβούργο, την οποία οι οπαδοί της την ονομάζουν «σωματική πειρατεία ψηφιακής τεχνολογίας» (body hacking—digital technology).

Ο ίδιος εξηγεί ότι έχει εμφυτεύσει τουλάχιστον 2.000 τέτοιου είδους μικροτσιπς τους τελευταίους 18 μήνες και επίσης ότι και ο ίδιος διαθέτει 3 τσιπάκια στο χέρι του. Το ένα ανοίγει την πόρτα του γραφείου του, στο άλλο έχει αποθηκεύσει ολόκληρο τον ιατρικό του φάκελο και με τον τρίτο μοιράζεται τις πληροφορίες των επαφών του.

Η Digiwell είναι μία από τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες βιοπειρατείας και οι οπαδοί του «σπορ» υπολογίζουν ότι στον κόσμο υπάρχουν περίπου 100.000 από αυτές τις εταιρείες. «Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν έχει βιοτσίπ, αλλά πόσα από αυτά έχεις στο σώμα σου και τι λειτουργία έχει το καθένα», λέει ο Κράμερ.

Οι ερευνητές της Gartner Inc. Αναγνωρίζουν ότι η βιοπειρατεία είναι μία από τις πέντε τεχνολογίες αιχμής. Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται η τεχνητή νοημοσύνη και το blockchain (λίστα κρυπτογραφημένων δεδομένων).

Η αγορά των ανθρώπινων εμφυτευμάτων αυξάνεται συνεχώς, και περιλαμβάνει από βιονικά άκρα για ανθρώπους που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό, μέχρι πρωτοπόρες συνδέσεις εγκεφάλου με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Έως το 2025 αναμένεται να δεκαπλασιαστεί και να ξεπεράσει τα 23 δισ. δολάρια, καθώς βιομηχανίες όπως η Υγεία, η Άμυνα, ο Αθλητισμός κ.ά. υιοθετούν τέτοιου είδους τεχνολογίες, αναφέρει ο αναλυτής OG.

Ο ισπανός χορευτής Μουν Ρίμπας έχει εμφυτεύσει ένα τσιπάκι στο χέρι του και του έχει συνδέσει με ένα σεισμικό αισθητήρα, το οποίο χτυπάει κάθε φορά που υπάρχει σεισμική δόνηση κάπου στον πλανήτη. Το χρησιμοποιεί για να δώσει ζωή στην παράσταση «Αναμένοντας τον σεισμό».

Ο Νέιλ Χάρμπισον, ένας αφρικανός χορευτής από την Ιρλανδία, έχει εμφυτεύσει μία μικρή κεραία στο κεφάλι του, μέσω της οποία διατείνεται ότι ακούει τα χρώματα.

Ο Rich Lee από την Ουτάχ έχει ξοδέψει περίπου 15.000 δολάρια για να αναπτύξει ένα σεξουαλικό βοήθημα που το ονομάζει Loventron 9000 και δονείται στην πύελό. Ακόμη δεν τον έχει χρησιμοποιήσει, αλλά χρησιμοποιεί άλλα εμφυτεύματα στο σώμα του, όπως είναι οι μαγνήτες που έχει βάλει στις άκρες των δακτύλων του για να σηκώνει μέταλλα, δύο μικροτσιπ στο κάθε του χέρι τα οποία των βοηθούν να στέλνει γραπτά μηνύματα και βιοθερμικό αισθητήρα στο ανιντιβράχιό του που του λέει τη θερμοκρασία.

Και μπορεί όλοι να φοβούνται τα ηθικά διλήμματα, αλλά πρόκειται για μία αναπτυσσόμενη αγορά πολλών δισ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή πάντως το κόστος τοποθέτηση ξεκινά από 40 δολάρια και φτάνει στα 250, ενώ η τοποθέτηση κοστίζει 30 δολάρια. thepaper.gr

Share.

Comments are closed.