Ράλι Ντακάρ: H Peugeot και οι άλλοι ( video)

0

Ακόμα ένα χατ τρικ, αυτή τη φορά με πρωτοπόρο τον Loeb, κατάφερε στην 4η ειδική διαδρομή του ράλι Ντακάρ η Peugeot.

Η γαλλική αγωνιστική ομάδα που κέρδισε και τον περσινό αγώνα, είδε τρία από τα πληρώματά της να ηγούνται στη διαδρομή Pisco/San Juan de Marcona των 444 χιλιομέτρων, που για μια ακόμα ημέρα είχε δύσκολα περάσματα από αμμόλοφους.

Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC Σεμπαστιέν Λεμπ είχε μια πολύ καλή μέρα και έφερε το Peugeot 3008 DKR Maxi στην πρώτη θέση, ακολουθούμενος από τους συναθλητές του Κάρλος Σάινθ και Στεφάν Πετερανσέλ με τα ίδια αυτοκίνητα.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ένας ακόμα πρώην οδηγός του WRC, ο Μίρκο Χίρβονεν, με Mini Buggy, ενώ η έκπληξη της ειδικής διαδρομής ήταν ο Ιταλός Ευγένιο Άμος, ο οποίος με ένα δικίνητο πρωτότυπο buggy κατάφερε να βρεθεί στην 5η θέση.

Άτυχοι της ημέρας ήταν ο τέταρτος οδηγός της γαλλικής αρμάδας, ο Σιρίλ Ντεσπρέ, που χτύπησε το πίσω μέρος του Peugeot και έχασε πολύ χρόνο. Η ομάδα ωστόσο το επισκεύασε και ο Γάλλος θα συνεχίσει τον αγώνα στην 5η Ε.Δ.

Άτυχος επίσης ήταν και ο διεκδικητής της νίκης από την πλευρά της Toyota, o Νάσερ Αλ Ατίγια, ο οποίος Σταμάτησε δύο φορές μέσα στην ειδική, έχασε περισσότερο από 20 λεπτά κάθε φορά έτσι τερμάτισε ενδέκατος. Διατηρεί ωστόσο την 4η θέση στη γενική κατάταξη και πολλές ελπίδες να επανέλθει στην τριάδα.

Στις μοτοσικλέτες την κυριαρχία της KTM με τον Βρετανό Σάντερλαντ και τον Αυστραλό Πράις ανέκοψε η Yamaha, η οποία κέρδισε την 4η Ε.Δ. με τους Μπεβερέν και Στουλτρέ, κερδίζοντας και την πρωτιά στη γενική κατάταξη με τον Μπεβερέν.

Ο σκληρότερος αγώνας του κόσμου έχει ωστόσο πολλές ημέρες ακόμα, καθώς βρίσκεται σχεδόν στην αρχή του και περιμένουν ακόμα περίπου 7.000 χιλιόμετρα δύσκολων διαδρομών σε Βολιβία και Αργεντινή, μέχρι τον τερματισμό στις 20 Ιανουαρίου. Μια γεύση των δυσκολιών αυτών μπορείτε να πάρετε από το video στη συνέχεια.

Γενική κατάταξη αυτοκινήτων, μετά την 4η Ε.Δ.

1. Stéphane Peterhansel (FRA) / Jean-Paul Cottret (FRA), PEUGEOT 3008DKR Maxi, 10h36m07s

2. Sébastien Loeb (FRA) / Daniel Elena (MCO), PEUGEOT 3008DKR Maxi, +6m55s

3. Carlos Sainz (ESP) / Lucas Cruz (ESP), PEUGEOT 3008 DKR Maxi, +13m06s

4. Nasser Al Attiyah (QAT) / Matthieu Baumel (FRA), Toyota 4WD, +58m48s

5. Bernhard Ten Brinke (NLD) / Michel Perin (FRA), Toyota 4WD, +1h10m24s

6. Eugenio Amos (ITA) / Sebastien Delaunay (FRA), Buggy 2WD, +1h19m42s

7. Khalid Al Qassimi (ARE) / Xavier Panseri (FRA), Peugeot 3008DKR, +1h21m09s

8. Giniel de Villiers (ZAF) / Dirk von Zitzewitz (ZAF), Toyota 4WD, +1h21m47s

9. Martin Prokop (CZE) / Jan Tomanek (CZE), Ford 4WD, +1h22m44s

10. Jakub Przygonski (POL) / Tom Colsoul (BEL), Mini 4WD, +1h35m30s

Share.

Comments are closed.