Οι απαράβατοι κανόνες για να δείχνεις ωραίος στο κοστούμι σου

0

Πολλοί άνδρες θέλουν να δείχνουν κομψοί, αλλά τις περισσότερες φορές πέφτουν σε λάθη. Για να μπορέσεις να συνδυάσεις το στιλ του κοστουμιού (με όλα τα κομμάτια του) θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν φτάνει μόνο να δώσεις ένα σωρό λεφτά για να δείχνεις ωραίος.

Το Men Exclusive σού παρουσιάζει 10 τρόπους για να μην πέσεις σε “παγίδες” και να κλέψεις τις εντυπώσεις:

1. Βρες ένα σύνολο, το οποίο ταιριάζει σε κάθε περίσταση

Καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου ένα καλό επίσημο σύνολο, για να μη χάνεις χρόνο ψάχνοντας τι θα φορέσεις την τελευταία στιγμή. Αυτό θα σε σώσει και στην περίπτωση μιας αναπάντεχης πρόσκλησης.

2. Να είσαι πάντα στην ώρα σου

Ένας gentleman δεν αφήνει ποτέ τους άλλους να περιμένουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πάντοτε στην ώρα σου και γιατί όχι και πέντε λεπτά νωρίτερα. Αν πρόκειται να κάνεις το τραπέζι στους συγγενείς ή τους συναδέλφους σου σε κάποιο εστιατόριο, πρέπει να φτάσεις τουλάχιστον δέκα λεπτά νωρίτερα, για να είσαι εκεί μόλις έρθει ο πρώτος καλεσμένος.

3. Μην ξεχάσεις να φορέσεις το ρολόι σου

Ένα ρολόι χειρός δίνει κύρος στην εμφάνιση του άνδρα, γι’ αυτό βάλτο στο στυλ σου και ειδικά όταν φοράς κοστούμι. Σε κάνει να δείχνεις ακόμα πιο επίσημος, σοβαρός και ότι έχεις καλή αίσθηση του χρόνου (και επομένως φτάνεις πάντα στην ώρα σου).

4. Κάθε προαγωγή και νέος χαρτοφύλακας

Ο χαρτοφύλακας είναι το απόλυτο αξεσουάρ ενός bussinessman. Χρησιμοποιείται πολύ συχνά, γι’ αυτό θα πρέπει να αντικαθίσταται μόλις φθαρεί. Μπορείς να θέσεις την προαγωγή σου σαν σημείο αναφοράς της αντικατάστασης του χαρτοφύλακά σου, αν όμως αυτή αργήσει πολύ, μπορείς να αγοράσεις καινούργιο χαρτοφύλακα μόλις ο παλιός σου φθαρεί, ιδανικά στα 4 χρόνια.

5. Πλύνε το κοστούμι μέσα σε 48 ώρες αφού λερωθεί

Οι λεκέδες από φαγητό, λάδι, μελάνι κτλ ποτίζουν στο ύφασμα εάν μείνουν εκεί για καιρό, γι΄αυτό πρέπει να τους καθαρίζεις όσο πιο γρήγορα γίνεται, ιδανικά μέσα σε 2 ημέρες. Πρόσεξε όμως, καθώς όσο πιο συχνά πλένεις τα ρούχα σου, τόσο περισσότερο γαργιάζουν και χάνουν την εφαρμογή τους. Αν ο λεκές είναι μικρός, μπορείς να τον πλύνεις τοπικά με νερό και σαπούνι σε μια πετσέτα.

6. Αέρισε το κοστούμι πριν το κλείσεις στην ντουλάπα

Οι μυρωδιές είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των ρούχων, καθώς όπως και οι λεκέδες, ποτίζουν το ύφασμα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να βγάλεις το σακάκι σου στο μπαλκόνι για μια ώρα, ώστε να αεριστεί επαρκώς και να φύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές. Μετά, μπορείς να το κρεμάσεις άφοβα στην ντουλάπα σου.

7. Χρησιμοποίησε μεγάλη ξύλινη κρεμάστρα για το σακάκι σου

Είναι πολύ σημαντικό να προμηθευτείς κρεμάστρες ειδικές για σακάκι, καθώς σε μια μικρότερη και πλαστική, το σακάκι θα χάσει τη φόρμα του. Οι κρεμάστρες αυτές είναι ξύλινες για να αντέχουν το βάρος χωρίς να λυγίζουν και αρκετά μακριές, ώστε να στηρίζονται οι ώμοι και να μη χαλάσει η εφαρμογή.

8. Αν βραχούν τα παπούτσια σου, προστάτεψέ τα με βερνίκι

Έχουμε γράψει άρθρο σχετικά με την προστασία των δερμάτινων παπουτσιών από τη φθορά και τη βροχή. Αν η βροχή σε πιάσει στο δρόμο και βραχούν τα παπούτσια σου, σκούπισέ τα αμέσως με ένα καθαρό ύφασμα και μετά πέρασέ τα με ένα καλό βερνίκι παπουτσιών. Επίσης, βάλε φύλλα εφημερίδας μέσα τους, για να απορροφήσουν την υγρασία.

9. Βρέξε τα δύσκολα σημεία του πουκάμισου πριν το σιδέρωμα

Το σιδέρωμα είναι μια ασχολία που δεν ενθουσιάζει τους άνδρες, αν ζεις μόνος σου όμως δε θα το γλιτώσεις. Το σιδέρωμα ενός πουκάμισου είναι πολύ δύσκολο, γιατί έχει πολλά δύσκολα σημεία, όπως ο γιακάς και η μεριά με τα κουμπιά. Θα γίνει πολύ πιο εύκολο αν δοκιμάσεις να ψεκάσεις με λίγο νερό τα σημεία αυτά.

10. Φόρα τη γραβάτα

Πολλοί άνδρες που φορούν κοστούμι παραλείπουν τη γραβάτα, είτε επειδή τους πνίγει, είτε επειδή δεν μπορούν να τη δέσουν καλά, είτε λόγω της μόδας της εποχής. Είναι όμως ένα αξεσουάρ που ταιριάζει στο στυλ του κοστουμιού και μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα σου με το χρώμα και το σχέδιό της. Τώρα που χειμωνιάζει, δεν έχεις λόγο να την παραλείπεις.

menexclusive.com/

Share.

Comments are closed.