Η πραγματικά «καυτή» έκδοση της Cayenne (vid)

0

Μετά την παρουσίαση των νέων Porsche Cayenne και Cayenne S τρίτης γενιάς, με τους 340 και 440 ίππους αντίστοιχα, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αποκαλύφθηκε και η κορυφαία έκδοση του μοντέλου, η Turbo.

Ο κινητήρας V8 4.0 λίτρων με δύο turbo, τεχνολογία άμεσου ψεκασμού και εντελώς νέα τοποθέτηση στο πλαίσιο, αποδίδει 550 ίππους ισχύος και 770 Nm ροπής, εκτοξεύοντας το τεράστιο SUV των περίπου 2 τόνων από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9’’, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 286 χλμ./ώρα.

Η Cayenne Turbo είναι το πρώτο SUV στον κόσμο με αυτόματα ρυθμιζόμενη αεροτομή πίσω, που στην απότομη επιβράδυνση από  πολλά χιλιόμετρα λειτουργεί και ως φρένο, αυξάνοντας αντί να μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση. Σε επίπεδο τεχνολογίας, η Cayenne Turbo είναι εντυπωσιακή, καθώς διαθέτει πνευματικές αναρτήσεις αυτόματα ρυθμιζόμενες, έξι επιλογές ύψους αμαξώματος από το έδαφος και πέντε προγράμματα απόδοσης, τόσο για εντός όσο και εκτός δρόμου οδήγηση.

Στα παραπάνω προσθέστε το σύστημα τετραδιεύθυνσης που επιτρέπει στο τεράστιο αμάξωμα των 4,92 μέτρων να ελίσσεται εύκολα στις χαμηλές ταχύτητες αλλά και να παραμένει ακλόνητο στις πολύ γρήγορες στροφές.

Η κορυφαία προς το παρόν Cayenne –γιατί όπως συνηθίζει η Porsche στο μέλλον θα προσφέρει και ισχυρότερη έκδοση Turbo S- είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία, με τις παραδόσεις να ξεκινούν στο τέλος του έτους. Η τιμή της στη Γερμανία ανέρχεται στα 138.850€, ενώ στην Ελλάδα υπολογίστε τη λίγο πάνω από τις 200.000€.

insider.gr

Share.

Comments are closed.