Άρης Φωκάς για το Νομοσχέδιο για τα Εργασιακά: «Περσινά ξινά σταφύλια»

0

Οι άνεργοι πολίτες της χώρας μας χρειάζονται δουλειές και εσείς προτείνετε επιδόματα. Οι συνταξιούχοι καθημερινά δίνουν αγώνα επιβίωσης και εσείς ως εδώ απάντηση, κόβετε  τις  επικουρικές συντάξεις, ενώ κωφεύετε, όταν  σας κάνουμε λόγο για προηγούμενες υποσχέσεις, τις οποίες δεν τηρήσατε  απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Προσπαθείτε, να βελτιώσετε κάποιες καταστάσεις στα εργασιακά, επιχειρείτε, να δώσετε εργαλεία στους εργαζομένους, αλλά και αυτό το κάνετε με προχειρότητα και χωρίς προηγουμένως, να έχετε διασφαλίσει τις συνθήκες, που θα επιτρέψουν αυτές τις αλλαγές, για τις οποίες καυχιέστε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπάρχει πρόταση. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Να προσπαθήσουμε, να βρούμε τρόπους να βελτιώσουμε με μικρά και σταθερά βήματα την καθημερινότητά τους. Να αντιληφθούμε τα προβλήματά τους και να υπερβάλλουμε εαυτούς, για να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε. Το νομοσχέδιο όμως που θα μας παρουσιάσετε μοιάζει σαν μισό-τελειωμένη  μαθητική εργασία, σαν κάποιο παιδί που προσπαθεί να γράψει ένα θέμα, το οποίο δεν έχει κατανοήσει πλήρως, που δεν το έχει ίσως αντιληφθεί σωστά και κάνει μια ύστατη προσπάθεια, να παρουσιάσει τελικά κάτι, γιατί λήγει η προθεσμία που του δόθηκε.

Ξέρετε ποια είναι η δική σας προθεσμία; Η ΔΕΘ. Πρέπει να έχετε κάτι να παρουσιάσετε, όταν θα ανέβει στο βήμα ο Πρωθυπουργός για την ομιλία και σίγουρα δεν μπορείτε να αναφερθείτε και πάλι στις περσυνές δεσμεύσεις σας, γιατί εκείνες είναι πλέον «περσινά ξινά σταφύλια».

 

Share.

Comments are closed.