5 πράγματα που ένας σοβαρός άνδρας δε θα έκανε ποτέ

0

Ιδού 5 πράγματα που ένας σοβαρός άνδρας δε θα έκανε ποτέ.

Δε θα γινόταν ποτέ φίλος με πρώην που τον χώρισε

Όσο και αν σε πονάει ο χωρισμός, πρέπει να κάνεις την καρδιά σου πέτρα. Θρήνησε την απώλεια, πάρε τον χρόνο σου και μετά θα επανέλθεις. Το να γίνεις φίλος με πρώην και κατά μια έννοια παρηγορήτρα, είναι σαν να περιμένεις κάποια να αλλάξει γνώμη.  Εσύ σταματάς τη ζωή σου, αδειάζεις τον εαυτό σου, χάνεις την αξιοπρέπεια σου, μέχρι να καταλάβεις κάποια στιγμή ότι αυτή έφυγε πριν σε χωρίσει.

Δε θα άφηνε την κοπέλα να πληρώσει ξενοδοχείο ημιδιαμονής

Δε διαφωνώ ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ότι δε γίνεται να πληρώνεις τα πάντα εσύ, όταν βγαίνετε έξω. Υπάρχουν όμως και κάποιοι κώδικες τιμής.  Δεν μπορείς να πάρεις λεφτά από μια γυναίκα για το ξενοδοχείο ημιδιαμονής.  Είναι ξεφτίλα.  Άμα δεν έχεις ούτε σπίτι, ούτε 20 ευρώ, πήδα καλύτερα στο αυτοκίνητο.

Δεν θα υποσχόταν σε γυναίκες που δε βλέπει σοβαρά

Το να κάνεις επιπόλαιες σχέσεις δεν είναι πάντα κακό. Ίσα ίσα που μερικές φορές όταν δεν έχεις προσδοκίες, δεν απογοητεύεσαι κιόλας. Το να υπόσχεσαι δεν έχει κανένα νόημα. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με γυναίκα που τρέφει αισθήματα για σένα. Δηλαδή έχεις την εντύπωση ότι αν δεν υποσχόσουν, δε θα σου καθόταν;

Δεν θα ξέχναγε τους φίλους του για την κοπέλα του

Γνωστό το ρητό περί συρσίματους του καραβιού. Για μένα όμως είναι λάθος το υποκείμενο. Η ανδρική βλακεία, πιθανόν και η αγαμία είναι υπεύθυνη και όχι η γυναίκα. Άλλα πράγματα σου προσφέρει ένα φίλος, άλλα μια γυναίκα.  Αν εσύ ξεχνάς τους φίλους σου κάθε φορά που βρίσκεις κοπέλα, μάλλον δεν πίστεψες ποτέ πραγματικά στην έννοια ”φιλία” και μάλλον η ευτυχία σου εξαρτάται αποκλειστικά από μια γυναίκα. Πιθανόν όμως να εξαρτάται και η δυστυχία σου, αν δεν έχεις αξίες στη ζωή σου.

Δε θα έδειχνε ποτέ φωτογραφίες από το κρεβάτι του σε φίλο του

Ζούμε στην εποχή της εικόνας, των selfies, της βιντεοσκόπησης. Αν μεταφέρεις όμως σε φίλο προσωπικές στιγμές από το κρεβάτι σου, δεν ξεφτιλίζεις μόνο τη γυναίκα που έχεις δίπλα σου, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό. Έχεις χάσει κάθε μέτρο και έχεις ξεχάσει την έννοια προσωπική στιγμή. Μάλλον δεν έχεις πλέον καμία προσωπική στιγμή. Eίσαι ένα με το τσούρμο.

http://simplyman.gr/

Share.

Comments are closed.