Τα 10 «μυστικά» της τραγωδίας στην εθνική Αθηνών-Λαμίας

0

Σε 10 άξονες κινείται η έρευνα των αξιωματικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία για την αιτία απώλειας ελέγχου του πολυτελούς οχήματος που προκάλεσε την θανατηφόρα πρόσκρουση.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, είναι πρωτόγνωρο και δύσκολο ερευνητικά καθώς και τα δύο οχήματα έχουν διαλυθεί και καεί, ενώ και οι σοροί, και κυρίως του 23χρονου οδηγού της Porsche, έχουν απανθρακωθεί, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις πως ο ανθρώπινος παράγοντας συνέτεινε στο αδιανόητα θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Κάποια από τα κυρίαρχα ζητήματα στα οποία οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, καλούνται να δώσουν ή έχουν απαντήσεις είναι τα παρακάτω:

1. Ταχύτητα της Porsche (Εγκέφαλο οχήματος, ίχνη φρεναρίσματος, εικόνα από κάμερες και ο κατά προσέγγιση υπολογισμός της ταχύτητας, καταθέσεις οδηγών που κινούνταν στην Εθνική Οδό, πορίσματα πραγματογνωμόνων)

2. Εμπλοκή άλλου οχήματος, ενδεχόμενο πρόσκρουσης πριν την απώλεια ελέγχου.

3. Προσπέραση από δεξιά και απότομη αλλαγή κατεύθυνσης με υψηλή ταχύτητα, απώλεια ελέγχου οχήματος (Κάμερες, καταθέσεις)

4. Κλατάρισμα ελαστικού, αναγομωμένα ελαστικά, αστοχία υλικού, ολισθηρότητα οδοστρώματος, αιφνίδια αδιαθεσία οδηγού ή χρήση κινητού τηλεφώνου

5. Κατάσταση του οχήματος, σύστημα διεύθυνσης, μηχανικό πρόβλημα (Κατάθεση ιδιοκτήτη, υπαλλήλων συνεργείου συντήρησης, βιβλίο συντήρησης)

6. Κατάσταση οδηγού-συνοδηγού (Ιατροδικαστική, τοξικολογικές-ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθούν, αν υπάρχουν ενδείξεις αλκοόλ ή άλλων ουσιών)

7. Ξαφνική απώλεια ορατότητας από καπνό εξάτμισης ή σπρέϊ νερού προπορευόμενου οχήματος.

8. Λήψη DNA για την τυπική ταυτοποίηση της σορού (Υπάρχει κατάθεση υπαλλήλου ασφαλείας της επιχείρησης που αναφέρει ότι ο 23χρονος ήταν αυτός που πήρε την Porsche από την Εκάλη και φίλων του που συναντήθηκε πριν το ταξίδι του)

9. Από το υλικό καμερών δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο εμπόδιο μπροστά του, άλλο όχημα στο ρεύμα του.

10. Από το υπουργείο Συγκοινωνιών θα ερευνηθεί αν είχε άδεια ικανότητας οδηγού ακόμη και αν είχε οδηγήσει ξανά αυτό το γρήγορο σπορ αυτοκίνητο.

thepaper.gr 

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.