Σκάνδαλο φοροδιαφυγής επικών διαστάσεων στο ποδόσφαιρο!

0

Μέγα σκάνδαλο φαίνεται ότι προκύπτει από τα έγγραφα που διέρρευσαν στο Football Leaks σχετικά με την φοροδιαφυγή στο ποδόσφαιρο και προέρχονται από τα περίφημα Panama Papers, που είχαν έρθει στην κατοχή του Spiegel.

Σύμφωνα με αυτά ο γνωστός ατζέντης Ζόρζε Μέντες έστησε ολόκληρο δίκτυο από offhore σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο, φυσικά, να γλιτώσουν οι πελάτες του εκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στη mediapart ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε να αποκρύψει τα τελευταία 7 χρόνια έσοδα 150 εκατ. ευρώ, γλιτώνοντας 31 εκατ. σε φόρους!

 Ο Ζοσέ Μουρίνιο φέρεται να έχει αποκρύψει 12 εκατ. ευρώ, ενώ ο Φαλκάο βρέθηκε να έχει πολλές καταθέσεις στην Ελβετία από την εποχή που έπαιζε στην Ατλέτικο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και σίγουρα θα προκύψουν και άλλες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες, ενώ σίγουρα θα προστεθούν και άλλα ονόματα διάσημων ποδοσφαιριστών στη λίστα.

Στη βάση δεδομένων υπάρχουν 1.9 terrabytes αρχείων, τα οποία περιέχουν περισσότερα από 18.600.000 έγγραφα. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται επίσημα συμβόλαια ποδοσφαιριστών, κρυφές συμφωνίες, e-mails, πίνακες Εxcel, καθώς και αρχεία Word. Τους τελευταίους 7 μήνες, 60 δημοσιογράφοι ανέλυσαν όλα τα δεδομένα και, πλέον, είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

http://www.gazzetta.gr/

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.