Τα 10 χαρακτηριστικά ενός σωστού άνδρα

0

Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου κρίνεται από τη συμπεριφορά του, τις απόψεις του και από τις μικρές καθημερινές του κινήσεις, οι οποίες δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Για έναν άνδρα έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος ζωής του, η αξιοπιστία του και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους συνανθρώπους του, είτε είναι ανώτεροί του, είτε όχι. Ένας σωστός άνδρας…

Κρατά το λόγο του

Από τα πολυτιμότερα χαρακτηριστικά ενός άνδρα είναι η αξιοπιστία του. Μη δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να τηρήσεις.

Αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με ψυχραιμία

Οι άνδρες φημιζόμαστε για την ψυχραιμία που επιδεικνύουμε μπροστά στις δυσκολίες, αντίθετα με τις γυναίκες που λόγω μεγαλύτερης ευαισθησίας, πελαγώνουν. Να είσαι αισιόδοξος και να παλεύεις για το καλύτερο.

Χαμογελάει συχνά

Δεν μπορείς να έχεις πάντοτε καλή διάθεση, μπορείς όμως να χαμογελάς μπροστά σε ένα πρόβλημα και θα δεις πόσο πιο εύκολα θα επιλυθεί.

Είναι τυπικός

Προσπάθησε να είσαι πάντα στην ώρα σου, ή να ενημερώνεις έγκαιρα όταν πρόκειται να αργήσεις.

Λέει “ευχαριστώ” και “παρακαλώ”

Πάντα να λες “ευχαριστώ” στους ανθρώπους που σε βοηθούν και “παρακαλώ” όταν προσφέρεις εσύ τη βοήθειά σου. Είναι από τις μεγαλύτερες ενδείξεις ότι έχεις παιδεία.

Προσέχει την προσωπική του υγιεινή

Η καθαριότητα και η προσεγμένη εμφάνιση δείχνουν ότι σέβεσαι τον εαυτό σου, αλλά και τους γύρω σου.

Είναι καλός ακροατής

Δώσε προσοχή σε αυτά που σου λένε οι γονείς σου, η σύντροφός σου, οι φίλοι σου ή οποιοσδήποτε άλλος και δώσε τους μια καλή συμβουλή.

Δίνει απλόχερα τη βοήθειά του

Δεν είναι ανάγκη να χρωστάς χάρη σε κάποιον για να τον βοηθήσεις. Πρέπει να προσφέρεις τη βοήθειά σου σε ένα συνάνθρωπό σου που σε έχει ανάγκη.

Σέβεται τους γύρω του

Ο σεβασμός είναι το Α και το Ω για να χτιστούν γερά θεμέλια σε μια ανθρώπινη σχέση. Να σέβεσαι πάντα τους γύρω σου, ακόμα και αν βρίσκονται σε χαμηλότερη (ηλικιακά ή ιεραρχικά) θέση από σένα. Ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή, γι’ αυτό μην απαντάς με κακία ή απαξίωση στην καλοσύνη.

Είναι οργανωτικός

Ο σωστός προγραμματισμός είναι το παν για να μπορέσεις να πετύχεις στη ζωή σου. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είσαι ελαστικός και ότι δεν πρέπει να αφήνεις περιθώρια για αλλαγές, όμως ένας άνθρωπος που προχωρά στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, εύκολα αποσπάται και δυσκολεύεται να φτάσει στο στόχο του.

http://menexclusive.com/

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.