Φιλανθρωπικές αγορές, bazaar, βιβλία και κοινωνία

0

Και ξαφνικά, η αστική τάξη προσγειώθηκε αναγκαστικά λόγω της οικονομικής κρίσης και συνειδητοποίησε πως προβλήματα, όπως η ανεργία, η έλλειψη στέγης και θέρμανσης, η έλλειψη χρημάτων λόγω μείωσης των συντάξεων και της αγοραστικής, γενικά, κίνησης, σε συνδυασμό με την ακρίβεια των ειδών διατροφής αφορούν ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, και τη μεσαία τάξη, συνολικά. Αυτή η πρόσκρουση με την πραγματικότητα είχε και ένα υγιές επακόλουθο: η κοινωνία κατάλαβε τη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή οι φτωχοί και οι οικογένειες που έχουν παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα, ασθένειες και σύνδρομα που προκαλούν πνευματική και σωματική κάμψη και γι’ αυτό απαιτείται επιστημονική φροντίδα και ειδική, διαρκής συχνά, επίβλεψη σε ένα κατάλληλο περιβάλλον, επειδή οι οικογένειες των παιδιών αυτών δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν ή χρειάζονται βοήθεια και στήριξη… Η εξήγηση κρίνεται από τη στήλη απαραίτητη, για να αντιληφθούμε όλοι εμείς που αποτελούμε την κοινωνία στη σημερινή προβληματική κατάσταση την ιδιαίτερη σημασία και τη μεγάλη αξία των φιλανθρωπικών εορταγορών, των bazaar, που, κάτω από δύσκολες συνθήκες, μας καλούν, ζητούν τη συμπαράστασή μας, ως άτομα και ως συντροφιές, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας, χωρίς δωρεές πλέον και ευεργεσίες. Μόνον με τηνδική μας ανταπόκριση, όποια κι αν είναι αυτή, με τα έσοδα της εορταγοράς να στηρίζουν τον σκοπό των μη κερδοσκοπικών σωματείων. Αλλοτε, το χριστουγεννιάτικο κλίμα αρκούσε και προέτρεπε για την παραδοσιακή αναγγελία κάθε bazaar κι ήταν μία ευχάριστη αφορμή για παιδιά και μεγάλους, για όλη την οικογένεια. Τώρα αποτελεί ζωτική ανάγκη και γι’ αυτό η παρότρυνση της στήλης να πυκνώσουμε τις τάξεις των ανθρώπων που βοηθούν στη συνέχιση της αποστολής των φιλανθρωπικών σωματείων και συγχρόνως χαίρονται, χάρις στην εξαιρετική εθελοντική εργασία κυριών, κυρίως της ελληνικής κοινωνίας.

Σημάδι των καιρών κι αυτό, όπως και οι σπιτικές μαρμελάδες που εξαντλούνται ταχύτατα. Αργήσαμε, αλλά βάλαμε μυαλό! «Αστρο λαμπρό» μας οδηγεί…

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.