Η ιστορία της Jacques LEMANS

0

Στη Jacques Lemans το πρώτο ίσως που κάνει εντύπωση είναι η απίστευτα μεγάλη γκάμα ρολογιών που διαθέτει, η οποία καλύπτει κάθε είδος και τύπο και πραγματικά από πλευράς ποικιλίας συναγωνίζεται αυτή των μεγάλων Ιαπωνικών εταιρειών Citizen και Seiko.

Πάνω από 1000 μοντέλα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός και συμβαδίζει απόλυτα με τον ταχύτατο ρυθμό ανάπτυξης αυτής της Ωρολογοβιομηχανίας.

Παίρνοντας όμως την ιστορία από την αρχή: η Jacques Lemans είναι μία Αυστριακή εταιρεία, με σημερινή έδρα στο St.Veit/Glan της Αυστρίας, που ιδρύθηκε το 1975 από τα αδέρφια Alfred και Norbert Riedl, που ως αρχικό στόχο είχαν θέσει να κατασκευάζουν ρολόγια υψηλής ποιότητας στις καλύτερες τιμές της αγοράς.
Έτσι γεννήθηκε η σειρά “Harmony of time” της Jaques Lemans που “έσπασε ταμεία” και από εκεί και μετά ξεκινά μία θαυμαστή ανοδική πορεία.
Το 1979 ξεκινά η παραγωγή ρολογιών και στο Wallbach Ελβετίας.
Το 1980 αναπτύσσονται σχέσεις στην Ιαπωνία και 2 χρόνια μετά ιδρύεται θυγατρική στο Hong Kong.
To 1995 ιδρύεται υποκατάστημα και στη Γερμανία ενώ το 1999 ορίζεται έδρα και Headquarter Europe της εταιρείας στο St.Veit/Glan της Αυστρίας. Το 2002 αρχίζει η παραγωγή και στη Γενεύη.

Η εξάπλωση και η επιτυχία ήταν συνεχής και σήμερα η εταιρεία εξάγει τα ρολόγια της σε πάνω από 120 χώρες στον κόσμο, τα οποία πωλούνται επίσης σε πολλές Διεθνής Αερογραμμές και σε Airport shops.

Σταθμός για την εταιρεία υπήρξε η άδεια το 2005 από τον Bernie Ecclestone για την κατασκευή ρολογιού της Φόρμουλα 1 αλλά και η απόκτηση δικαιωμάτων το 2009 για το
UEFA Champions League, που είναι φυσικά δύο από τους κορυφαίους θεσμούς στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.