Βάζουν Τσιπάκι στα ΙΧ!

0

Πρόστιμα και έλεγχοι με νέα τεχνολογικά μέσα φαίνεται πως δρομολογεί… το Υπουργείο Οικονομίας.  Ο διευθυντής γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παναγιώτης Μελαχρινός, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Μega Σαββατοκύριακο και αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις να γίνεται έλεγχος των εκκρεμοτήτων των οδηγών των ΙΧ με τσιπάκι!

Συγκεκριμένα, τόνισε πως θα τοποθετείται μία ηλεκτρονική συσκευή σε όλα τα Ι.Χ. και με αυτό τον τρόπο «θα μπορεί ηλεκτρονικά το κράτος να βλέπει αν είναι πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα και οποιαδήποτε εκκρεμότητα του οδηγού προς το κράτος».

Ακόμη συμπλήρωσε πως όταν πληρώνει κανείς τα τέλη στην τράπεζα, θα ενημερώνεται απ’ ευθείας η κάρτα και κατ’ επέκταση το ελληνικό κράτος.

Ο ίδιος εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει η κυβέρνηση να επιταχύνει τους ελέγχους και να κάνει πιο ολοκληρωμένες διασταυρώσεις.

«Η κάρτα θα βρίσκεται σε εμφανές μέρος, θα εκπέμπεται σήμα και θα φαίνεται πολύ εύκολα το κατά πόσο ο οδηγός είναι συνεπής. Θα το προμηθεύονται οι ιδιοκτήτες χωρίς κόστος. Θα υποδηλώνει και θα είναι ένα σημείο ελέγχου. Τα περασμένα χρόνια είχαμε μεγάλο πρόβλημα από τους οδηγούς που δεν πλήρωναν τέλη αλλά και από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα» πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως όλο αυτό το σχέδιο είναι ακόμη υπό σκέψη στο ΥΠΟΙΚ.

Σχετικά με τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, ο διευθυντής γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών απάντησε πως «στο πρώτο στάδιο θα έρθουν κάποια ειδοποιητήρια από το υπουργείο Οικονομικών για όσους δεν έχουν εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις τους».

Ο κ .Μελαχρινός σημείωσε πως αυτό θα ξεκινήσει να γίνεται μέσα στο 2016 και πως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη το πόσα ειδοποιητήρια για τα ασφάλιστρα θα αποσταλούν.

star.gr

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.