Ρωμανιάς: Οι συντάξεις θα πάνε από τα 1.000 στα 500 ευρώ

0

Για το νέο Ασφαλιστικό και τις προτάσεις της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, σε δραματικό τόνο, υποστήριξε ότι μετά τη ψήφιση του νέου νόμου οι συντάξεις θα πέσουν από τα 1.000 ευρώ στα 500.
Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Όποιος κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μετά την ψήφιση αυτού του νόμου, είτε είναι δικηγόρος, όποιας κατηγορίας μισθωτός, αγρότης, όλοι, με βάση αυτό το προσχέδιο που έχει δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα θα δει την σύνταξή του να «κατεδαφίζεται». Και συνέχισε, λέγοντας ένα παράδειγμα.

«Να αναφέρω ένα παράδειγμα. Ένας που έχει 1000 ευρώ συντάξιμες αποδοχές και 42 χρόνια δουλειάς, θα πάρει σύνταξη ανταποδοτική 507 ευρώ. Με τα τωρινά δεδομένα θα έπαιρνε 700 – 750».

«Η κοινωνία έχει κατέβει στους δρόμους όχι για αυτά που θα φέρει το ΔΝΤ, αλλά για αυτά που έχει προτείνει η κυβέρνηση. Οι μειώσεις θα είναι κατεδαφιστικές. Αυτά που λέγονται ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις είναι παραμύθια», κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.