Ελπίδα αισιοδοξίας για όσους θέλουν να παραμείνουν στο δημόσιο

0

του Γιώργου Ροδάκογλου

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου μετά την ανακοίνωση της συνταξιοδότησης τους με βάση την 35ενταετεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Thousandnews.gr εντός της εβδομάδας αναμένεται να περάσει από τη βουλή η τροπολογία του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα που θα επιτρέπει σε όσους επιθυμούν να παραμείνουν στις θέσεις τους για άλλα επτά έτη.
Το θέμα προώθησε στον Αναπληρωτή Υπουργό Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα Χριστόφορο Βερναδάκη και στην αρμόδια επιτροπή , ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης με την επισήμανση ότι η ψήφιση της τροπολογίας κρίνεται αναγκαία διότι ,σε κάθε άλλη περίπτωση, όσοι συνταξιοδοτηθούν με την υφιστάμενη κατάσταση θα πάρουν σύνταξη μετά από δύο χρόνια, πράγμα που δημιουργεί μείζον κοινωνικό θέμα σε χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο.
Ο τροπολογία προτάθηκε να έχει αναδρομική ισχύ ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να καταθέσουν έγκαιρα μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάσημα την αίτηση παραμονής τους. Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι καθοριστική και αναμένεται να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε ξαφνικά και αιφνιδίασε πολύ κόσμο.
Όπως είχε δημοσιεύσει το Thousandnews.gr στις 10-12-2-15 ρεπορτάζ με τον τίτλο «Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει στον Τσίμπα τον Κουρουμπλή» το θέμα έφτασε μέχρι τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με επιστολή της Διευθύντριας του Υ.Α Σ.Β.Ε (Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος) Όλγας Ζηκοπούλου Μανώλη , στέλεχος του ΖΥΡΙΖΑ και υποψήφια στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, η οποία επισήμανε το πρόβλημα από τις αρχές Οκτωβρίου μέσα από μια σειρά ενεργειών που η ίδια είχε κάνει.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

«Όπως σας είχα επισημάνει και στην από 13/10/2015 επιστολή μου, μετά τη Συμφωνία του Ιουλίου και κύρωσή της με Νόμο (Ν.4336/2015), προέκυψαν αλλαγές στα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση. Όπως προβλέπει το άρθρο 28 του Συντάγματος η κάθε συμφωνία μετά την επικύρωσή της αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύει από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου.
Παρόλα αυτά το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αδικαιολόγητα κωλυσιεργεί και δεν προχωρεί ως όφειλε στην απαραίτητη και κατεπείγουσα εναρμόνιση του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007) με τη Συμφωνία (και συγκεκριμένα του άρθρου 155 «απόλυση λόγω ορίου ηλικίας (60 ετών) και τριακονταπενταετίας») με αποτέλεσμα πολλοί Δημόσιοι Υπάλληλοι στις 31/12/2015 να βρεθούν απολυμένοι χωρίς να δικαιούνται σύμφωνα με τον νέο Νόμο συνταξιοδότηση. Μετά τα παραπάνω ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την επίλυση του σημαντικότατου αυτού ζητήματος».

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.