Δημόσιο: 526 υπάλληλοι με σκληρές κατηγορίες

0

Ενώπιον της αυτοδίκαιης αργίας με τις νέες ρυθμίσεις στον πειθαρχικό κώδικα είναι αντιμέτωποι 526 δημόσιοι υπάλληλοι, που κατηγορούνται για κακουργήματα ή πλημμελήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ενεχείρισε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, αυτοί οι υπάλληλοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, αν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Ενδεικτικά, χωρίς τις αλλαγές που προωθούνται, θα επέστρεφαν

– 28 που κατηγορούνται για απιστία άνω των 150.000 ευρώ
– 20 που κατηγορούνται για απιστία άνω των 30.000 ευρώ
– 17 που κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις
– 14 που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
– πέντε που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών

Στους πίνακες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, περιγράφονται αναλυτικά τα αδικήματα για τα οποία διώκονται δημόσιοι υπάλληλοι, μέχρι και το έτος 2014.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συνεδριάσουν τα πειθαρχικά συμβούλια, ώστε να προχωρήσουν οι εκκρεμείς υποθέσεις, καθώς μερικά από αυτά έχουν να συγκληθούν αρκετούς μήνες.

Οι νέες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του μήνα.

protothema.gr

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.