Οι Έλληνες είναι και επίσημα από τους πιο δυστυχισμένους λαούς στον πλανήτη

0

Ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη το γνωρίζαμε. Και όχι μόνο εμείς, αλλά κι’ ολόκληρος ο πλανήτης. Τα τελευταία 5 με 6 χρόνια ήταν τόσο ιδιαίτερα για τις ζωές μας, που δεν άδειασαν μόνο τις τσέπες μας αλλά και κάτι άλλο: την καλή και μεσογειακή μας διάθεση.

Ζόρικα τα πράγματα. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του World Happiness Report, η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια από τις χώρες με τους πιο δυστυχισμένους ανθρώπους στον πλανήτη, αλλά τερματίζει πρώτη στην αλλαγή της διάθεσης των πολιτών της από το 2012 μέχρι το 2014, σε σχέση με την τριετία 2005-2007 πριν την κρίση. Μάλιστα η έρευνα χρησιμοποιεί την χώρα ως παράδειγμα αναφέροντας:

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι απώλειες της ευημερίας είναι τόσο μεγάλες που ο παράγοντας δεν θα μπορούσε να είναι μόνο η παρούσα οικονομική κατάσταση».

Αναφέρεται, λοιπόν, ότι υπάρχει μια αλληλεπίδραση μεταξύ του κοινωνικού κεφαλαίου και της υπάρχουσας κρίσης, με άλλες κατά διαστήματα κρίσεις στον κοινωνικό ιστό. Με απλούστερα λόγια, είμαστε τόσο δυστυχισμένοι που μετατρέπουμε την οικονομική κρίση, σε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική. Και ακόμη και αν όλο αυτό γίνεται άθελα μας -γιατί κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται όμορφα όταν είναι σχεδόν απένταρος- έχει επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό των ανθρώπων της χώρας μας. Η αλλαγή από «ευτυχισμένοι» σε «δυστυχισμένοι» είναι τόσο μεγάλη, που ξεπερνάμε μέχρι τις χώρες της Κεντρικής Αφρικής και την Αίγυπτο. Υπέροχα ε;

Στην κορυφή της λίστας με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους τερματίζει η Ελβετία και όχι μόνο λόγω των τραπεζών και του φορολογικού παράδεισου. Σύμφωνα με την έρευνα, εκτός από υψηλούς μισθούς, υπάρχει μεγάλη κοινωνική υποστήριξη, μεγάλο προσδόκιμο ζωής κατά γέννηση, γενναιοδωρία και αντίληψη του κινδύνου της διαφθοράς. Ό,τι δηλαδή δυσκολεύεσαι να βρεις σε αυτή τη μικρή χώρα.

http://gr.askmen.com/

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.