Η μεγάλη ευκαιρία της Κεντροδεξιάς

0

Μπορεί για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα οι επικείμενες εκλογές να φαντάζουν μια τυπική διαδικασία, που απλώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τη μέρα διεξαγωγής τους. Στην πολιτική ο εκλογικός χρόνος έχει μια ιδιομορφία. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά και από ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω. Αυτός ήταν ένας άγραφος νόμος που τον γνώριζαν απ’ έξω οι ασχολούμενοι με την πολιτική στρατηγική. Και, αν κατά το παρελθόν η προεκλογική περίοδος διακρινόταν από τη ρευστότητα των γεγονότων, εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς πόσο εύκολα μεταβάλλονται τα δεδομένα σε μια χώρα που οδηγείται σε εκλογές κάτω από πρωτόγνωρες πολιτικές συνθήκες. Για παράδειγμα, είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς τις συνέπειες που θα έχει για τον κ. Τσίπρα η στροφή προς το Μνημόνιο. Γιατί, κακά τα ψέματα. Είναι εντελώς διαφορετικό να διεκδικεί κανείς την ψήφο του κόσμου υποσχόμενος θέσεις εργασίας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση του Μνημονίου με έναν νόμο και σε ένα βράδυ, και εντελώς διαφορετικό να προσέρχεται στις κάλπες υπό τη σκέπη του πιο σκληρού Μνημονίου, που αργά ή γρήγορα θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα προσέλθει στις κάλπες έχοντας προσγειωθεί στην πραγματικότητα και στον ρεαλισμό. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχουν πει πολλά ψέματα στους πολίτες, προσωπικά θεωρώ ότι η διατύπωση ενός σοβαρού, μετριοπαθούς κεντροδεξιού λόγου από την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μπορεί να αλλάξει τα εκλογικά δεδομένα. Σε αυτές τις εκλογές, η Ν.Δ. δεν χρειάζεται να πει και πολλά πράγματα. Πρέπει να μιλήσει απλά.

Δεν χρειάζονται κορώνες και μεγάλες υποσχέσεις. Αλλωστε, η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι ο δρόμος που διαχρονικά δείχνει η ελληνική Κεντροδεξιά είναι αυτός που οδηγεί στην πραγματική ελπίδα. Ο άλλος, που προτείνει η Κεντροαριστερά, δημιουργεί πρόσκαιρη ευφορία και, όταν έρχεται η ώρα του λογαριασμού, αναδεικνύει τα προβλήματα με κλειστές τράπεζες, με ουρές μεταναστών κ.ο.κ. Οι εκλογές του Σεπτέμβρη αποτελούν, κατά την άποψή μου, τη χρυσή ευκαιρία της ελληνικής Κεντροδεξιάς και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Και δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά πράγματα. Νομίζω ότι αρκεί ένας τεκμηριωμένος λόγος, που θα λέει ότι η Ν.Δ., όταν εκλέγεται, προσπαθεί να δώσει ρεαλιστικές λύσεις και να ανοίξει δρόμους, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που σε κάθε δυσκολία προσφεύγει ξανά στον λαό, θέλοντας να ξεπεράσει τα εσωκομματικά του αδιέξοδα. Το στοίχημα για τον κ. Μεϊμαράκη είναι να συσπειρώσει τους νοικοκυραίους, αυτούς που στο πρόσφατο δημοψήφισμα ψήφισαν «Ναι» γιατί απλώς δεν υπήρχε άλλη σοβαρή επιλογή. Ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. έχει και ακόμα μία δυνατότητα. Να συσπειρώσει στον απόλυτο βαθμό την Παράταξη.

Y.Γ.: Σε αυτές τις εκλογές η Ν.Δ. χρειάζεται απλώς να μιλήσει χωρίς να πει μεγάλα λόγια και υποσχέσεις

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.